5 dolog, amit lehet, hogy nem tudtál a wc-papírról

2021. július 9.

Hírek

Ha fenntartható zöld háztartásról beszélünk, általában nem a toalettpapír az első, ami az eszünkbe jut pedig ha belegondolunk, valóban sok fogy belőle. Otthonunk elengedhetetlen, naponta használt termékét a pandémia helyezte fókuszba, hiszen ez volt az a termék, amiből szinte mindenki betankolt. Nézzünk most pár olyan tényt, ami talán nem közismert a toalettpapírral kapcsolatban

Piszok drága lesz jövőre a papír

2018. november 30.

Hírek

Soha nem került olyan sokba a papír, mint amennyibe 2019-ben fog. Az iparág árai korábban hol le-, hol meg felmentek, most egyértelmű az irány.

Közel mázsányi papírt használunk évente

2015. július 15.

Hírek

Magyarországon 1989 óta mindössze 20 tonnával nőtt a teljes papírfogyasztás (1989: 890 ezer tonna; 2010: 910 ezer tonna). Ez azt jelenti, hogy egy átlagos magyar 91 kg papírt használ el egy évben, amivel hazánk jelentősen az EU átlag, 173 kg/év/fő alatt van – derül ki az I-COM átfogó papírpiaci elemzéséből.

Zöld nyomtatás: tinta helyett vízzel

2014. február 17.

Hírek

Vízsugaras nyomtatóval lepték meg a világot az északkelet-kínai Csilin Egyetem vegyészei. Igaz a szöveg csak egy napig látszik, de a papírlapot több tucatszor fel lehet használni.

Woody Harrelson famentes papírja

2013. augusztus 20.

Hírek

„Szoktál lélegezni? Akkor muszáj védened a környezetet!” Így foglalható össze az Oscar-díjra jelölt Woody Harrelson mottója. A világhírű színész évtizedek óta vegetáriánus, egy hawaii ökofarmon él, és tizenöt év fejlesztés után most szalmaalapú papír gyártásába fogott.

Kétmillió oldalt nyomtattunk tavaly percenként

2012. október 28.

Hírek

A fejlett országokban az irodai papírfelhasználás 5,0 százalékkal csökkent 2011-ben, a fejlődő világban viszont 7,5 százalékkal emelkedett. A tavaly felhasznált papírmennyiség szállításához 200 ezer teljesen megrakott 28 tonnás kamionra lenne szükség.

Túlcsomagolt karácsony

2011. december 24.

Hírek

Százezer tonna karácsonyi csomagolópapír fogy Európában. Ez a fölfoghatatlan mennyiség hulladékként távozik a háztartásokból és csak remélni lehet, hogy viszonylag nagy arányban végzi szelektív gyűjtőkben. Az adófizetők könnyen megakadályozhatják, hogy a pénzük közvetlenül a szeméttelepre vándoroljon, azáltal, ha a kevesebb csomagolás mellett teszik le a voksukat.