Tiszta para

2019. december 22.

Hírek

Sosem gondoltam, hogy a parafadugó kérdéskör valaha is érdekes lehet számomra, különösen nem bármiféle ökológiai, fenntarthatósági összefüggésben. Ráadásul mindig próbálom magamról letisztítani az olyan kis marginális jelentőségű környezetvédelmi bűvészmutatványok hatását, mint amilyen pl. a szívószálak betiltása, és a többi. Mi dolgom lenne hát a parafával, ami ráadásul természetes alapanyag?! A gondolataimat két számadat mégiscsak felborzolta:… Tovább »

Parafa: hagyomány és megújulás

2017. november 24.

Helyszín: Budapest, II. ker., Eszter utca 9/A

Sajtótájékoztatók

Szeretettel meghívjuk a Portugál Nagykövetség/AICEP, a Hungarokork-Amorim Zrt. és a Laurum Kft. közös szervezésében megrendezésre kerülő szakmai előadásokra, melyek a parafa sokoldalú felhasználási lehetőségeit, a világ vezető parafagyártó cégének kutatásfejlesztés terén elért legújabb eredményeit mutatják be.

Boros dilemma: parafadugó vagy csavaros kupak?

2017. október 11.

Hírek

A korábbi 95-ről 62 %-ra csökkent a legutolsó (2009-es) adatok szerint a parafadugóval lezárt borok mennyisége, és e tendencia valószínűleg azóta tovább erősödött. A parafadugó penészedése ugyanis kellemetlen “dugóízt” és illatot kölcsönöz a bornak, ezért egyre több borász a csavaros kupakok használatára áll át.

Redugó – újrahasznosítják a parafát

2011. december 19.

Hírek

Eredményesen zárult az olaszok és portugálok kezdeményezte parafakampány első éve. Idén karácsonykor és szilveszterkor csak Olaszországban több mint száz millió parafadugó repül ki az üvegekből. A parafa alapanyagként a bioépítkezésben, bútorgyártásban is alkalmazható.