Kisokos a Múzeumkert körüli vitákhoz

2018. január 15.

Hírek

Nemrég írtunk róla, hogy látványosan elkezdődött a Múzeumkert nagy rekonstrukciója: a beteg, balesetveszélyes fákat kivágták – melyek jogosságát az egy éve megtörtént szakszerű vizsgálatok igazolták. A csak ezt látó kommentelők megkongatták a vészharangot. Nem csak nekik érdemes elolvasni Bardóczi Sándor tájépítész gondolatait.

Hetvenezer négyzetméteres parkot adtak át Bécsben

2017. június 15.

Hírek

Miközben a zöldfelület ellenes Budapesten lekövezik a kivágott fák helyét, az osztrák főváros belső kerületeiben 40 éve nem létesítettek akkora parkot, mint a napokban átadott Helmut-Zilk-Park. A 70000 m2-es zöldterületen van virágos rét, több mint ötszáz fa, kutyafuttató, közösségi kert valamint játszótér kicsiknek és felnőtteknek egyaránt.

Az antizöld magyar politikusok figyelmébe

2016. július 28.

Hírek

A Favoriten Bécs multikulti városrésze, a budapesti gyors is ide fut be, a 10. kerületbe. Hatalmas építkezések folynak a környéken, daruk meszelik az eget, és épp ezek tövében adták át az egyik legnagyobb parkot Bécsben.

200 új parkot hoznak létre Prágában

2016. július 16.

Hírek

Normálisak ezek a csehek? Prága közelmúltban elfogadott új fejlesztési terve szerint több mint 200 új parkot terveznek létrehozni Prágában.

Büdöspesti biodiverzitás

2015. november 6.

Hírek

Erre varrjatok gombot!: “Tisztelt Parklátogató! Ezen a területen a Főkert és a svájci ZWAH Egyetem együttműködésével ökológikus szemléletváltású kísérlet zajlik, melynek célja, hogy a főváros változatos növény- és állatvilágának védelmét szem előtt tartva végezzük a zöldfelületek fenntartási munkáit.

Antizöld a Liget Projekt

2015. augusztus 31.

Hírek

A holland sztárépítész keményen kritizálja a Liget Projektet. Erick van Egeraat félti a Városliget fáit az oda tervezett múzeumoktól. Szerinte nem logikus egy parkba építkezni, mikor van egy félig üres és kihasználatlan városközpontunk.

Szobák a szabadban – parképítési láz Bécsben

2015. április 28.

Hírek

Az elmúlt évtizedek legnagyobb parképítési offenzívájába kezdett az osztrák főváros. 2015-ben öt új parkkal és három tájvédelmi körzettel bővül a Bécsi zöldterületek listája. A cél, hogy a városlakók is belekóstolhassanak a vidéki életérzésbe. Mi meg a Városligetet is be akarjuk építeni.

Néhány szál fű egy mélygarázs tetején, az nem zöldterület

2014. április 9.

Hírek

Lakossági fórumot tartottak a Városliget tervezett beépítéséről, amelyen kiderült: önmagában semmit sem jelent az, amikor a zöldterület növekedéséről beszélnek, nem készült sem környezeti, sem pedig gazdasági hatástanulmány, és rendkívül keveset tudni arról is, hogy miként változna meg a Liget körüli közlekedés.

Te hogyan használod a közparkot?

2014. április 8.

Hírek

Park-használati szokásokat vizsgáló kérdőívet tett közzé a Corvinus Egyetem Kert és szabadtértervezési tanszéke.