Letarolták a ferencvárosi Tűzliliom parkot

2019. június 30.

Hírek

Nem jó fának lenni a NER-ben: a “családbarát kutyajátszótér és gyermekjátszótér” miatt kiirtották a ferencvárosi Tűzliliom park fáit.

Ön tudja, mi az a járdafa?

2018. szeptember 18.

Hírek

Hogy kerül a fa a járda közepére? Kikerülni nem lehetett, kivágni nem lehetett, körbeépítették. Egy zuglói történet 2 szemszögből.

Új parkot alakítanak ki Bécsben

2018. május 6.

Hírek

Miközben tönkreteszik a Városligetet, a Margitszigeten engedély nélkül irtják a fákat egy esetleges giga teniszstadion miatt, Európa legzöldebb fővárosa tovább zöldül. Miért nem tanulunk Bécstől, ahol a lakosok beleszólhatnak a tervekbe?

Tíz éves a bécsi távhűtés

2017. augusztus 11.

Hírek

Éppen tíz évvel ezelőtt, 2007-ben kezdte meg működését Bécs első távhűtő-központja. Azóta évi 15%-kal bővül a hálózat, és ma már tizenhárom ilyen hűtőmű szolgáltat hideget például kórházaknak, szállodáknak vagy a Bécsi Főpályaudvarnak. Kapacitásuk 1,2 millió hűtőszekrény teljesítményének felel meg.

Kivételesen nem kivágnak, hanem ültetnek fákat Budapesten

2016. július 29.

Hírek

Elkészültek az új pihenőpark látványtervei, és a héten megkezdődnek a mélygarázs építését előkészítő munkák is – számolt be a Millenáris Park bővítésének legújabb fejleményeiről Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek. Hisszük, ha látjuk.

Íme a Városligetes parasztvakítás

2016. július 25.

Hírek

Hogyan lehet az, hogy miközben új épületeket építenének a Városligetbe, azt is állítják, hogy nő a zöldfelület nagysága? „A park zöldfelülete a jelenlegi 60 százalékról 65 százalékra nő” – állítja a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. Közben azt is lehet tudni, hogy a park beépítettsége nem csökken, hanem a jelenlegi 5,7%-os beépítettség 7%-ra nő.