Idén sem könnyíti meg a Kormány a parlagfű-allergiások életét

2020. június 20.

Hírek

Szembe kell nézni a lakosságnak azzal a ténnyel, hogy rendkívül magas parlagfű-fertőzöttség és pollenszám miatt fog szenvedni 2020-ban is? Továbbá el kell viselnie, hogy egyre nő az allergiások száma és egyre többen lesznek asztmások?

Tényleg hungarikum a parlagfű

2019. augusztus 26.

Hírek

A propaganda szintjén megy a nagy parlagfűharc, de a gyakorlatban Magyarország több pontján is extrém magas az ambrózia pollenkoncentrációja.

Joint Ambrosia Action (Közös Parlagfű Akció) projekt Nemzetközi Tudományos Konferencia

2019. május 29. - 2019. május 29.

Helyszín: Dunakiliti, Csölösztői út 1.

Programok

A Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar tisztelettel meghívja Önt az INTERREG V-A Ausztria-Magyarország Együttműködési Programban támogatást nyert Joint Ambrosia Action (Közös Parlagfű Akció) projekt Nemzetközi Tudományos Konferenciájára. A konferencia célja, hogy a résztvevők megismerhessék a projekt tudományos eredményeit, valamint a szakmai közönség számára átfogó képet adjon a parlagfűvel kapcsolatos legfrissebb kutatások eredményeiről. Várjuk… Tovább »

Ne dőljön be a parlagfű készítményeknek!!!

2018. szeptember 9.

Hírek

Vese- és agykárosodást is okozhatnak azok a parlagfűből készült tabletták, teák, lekvárok, kivonatok, melyeket parlagfű-allergia gyógyítására ajánlanak az interneten.

Vörös kódos pollen letámadás az Alföldön

2018. szeptember 2.

Hírek

Extrém magas parlagfű pollenkoncentráció miatt figyelmeztetést adott ki az Országos Közegészségügyi Intézet (OKI) mára az Alföld egyes területeire. A pollencsúcsot szeptember első hetére várják a szakemberek.

Állítólag beszigorítanak parlagfűügyben

2018. június 21.

Hírek

Az idei parlagfűszezonban minden eddiginél szigorúbb ellenőrzésekre és a közérdekű védekezések minél gyorsabb elrendelésére kell számítani. Június végéig kell kiirtani a gyomot.

Arany Parlagfű díjat Fazekas Sándornak!

2018. március 19.

Hírek

Fazekas Sándor 2010-es színrelépése eddig 8 keserves évet hozott a parlagfű-allergiások számára. A miniszter egy percig sem csinált abból titkot, hogy amíg ő döntéshozói pozícióban van, addig foggal-körömmel védi az agrártámogatásokat bezsebelő, hanyag földbirtokosokat és a Magyarországon tenyésző többszázezer hektár parlagfüvet.

Nemzeti konzultáció a parlagfüről vegyes eredményekkel

2018. január 10.

Hírek

Környezet- és egészségvédelemmel foglalkozó civil szervezetek rendhagyó nemzeti konzultációt indítottak a parlagfűről. Ezúttal a pártokat kérdezték meg, hogyan javítanának a 2 millió allergiás életminőségén.

Istenek eledele betiltva

2017. október 26.

Hírek

Csaknem 2 mázsa illegálisan forgalmazott parlagfű tablettát és a tabletta alapanyagaként szolgáló porított parlagfüvet találtak a NÉBIH szakemberei egy Bács-Kiskun megyei vállalkozásnál. Az “Istenek eledele” néven forgalmazott terméket számos bio boltban, valamint az interneten árusította a cég. A hatóság a készítményt azonnali hatállyal kivonta a forgalomból, valamint visszahívta a kereskedelemből.

Allergia-Parlagfű Kerekasztal október 17

2017. október 17.

Helyszín: Budapest, V., Széchenyi rkp. 19

Sajtótájékoztatók

Országgyűlés Irodaháza (Budapest, V., Széchenyi rkp. 19.) V. emelet 532. számú tanácstermében 2017. október 17-én (kedd) 14.00 órakor ülést tart. MÓDOSÍTÁS: a szavazás más időpontra átkerülése miatt az Allergia-parlagfű Kerekasztal ülése egy későbbi időpontban lesz, az új dátumot még nem tudjuk.