Minden, amit az okos házakról tudnod kell

2019. január 2.

Hírek

Energiatakarékosság mesterfokon: hosszú távon ezek az újítások jelenthetik a megoldást. Energiatakarékos ingatlanok kelendősége, szabályozása.

Energiatakarékosság otthon: az apró trükköktől a passzív házakig

2017. június 24.

Hírek

Otthonunkban az energiatakarékosság nemcsak anyagi, hanem környezetvédelmi kérdés is. Ennek megvalósítására több alternatíva közül választhatunk, az egyes területetek – fűtés, áram – korszerűsítésén át egészen az olyan komplex megoldásokig, mint a passzív házak. A következőkben megnézzük, hogy mennyi idő alatt térülhet meg egy-egy komolyabb befektetés.

Antizöld CSOK

2016. január 21.

Hírek

Alig van olyan lakás Budapesten, amit meg lehetne venni a háromgyerekeseknek járó CSOK kedvezménnyel, ha nem törlik el a lakás árára vonatkozó 30 milliós értékhatárt. Aki építene, annak pedig nem kell figyelnie a környezetvédelemre. Legalábbis nem jutalmazza a program azt, aki zöldben gondolkodik.

Építkezők figyelem! Változnak az energetikai követelmények

2015. október 17.

Hírek

Januártól nem az építési engedély kiadásakor hatályos, hanem a használatbavételi engedély kiadásakor alkalmazandó energetikai jellemzőknek kell megfelelniük az épületeknek, ezért azt javasolják, hogy az építtetők a későbbi évektől hatályos követelmények szerint terveztessék meg a lakóépületeiket.

Minősített Passzívháztervező Képzés 10. évfolyama

2015. szeptember 25. - 2015. november 28.

Helyszín: Budapest

Programok

2015. szeptember 25-én indul a Nemzetközi Minősített Passzívháztervező képzés 10. évfolyama Budapesten. A Magyarországon 2011-ben bevezetett, 9 önálló modulból és gyakorlati műhelymunkából álló szakképzés végén nemzetközileg elismert minősített passzívház tervező, illetve minősített passzívház tanácsadó végzettség szerezhető vizsga útján. A passzívház-technológia négy kontinensen alkalmazott, jelenleg a világ legjobb, műszakilag és gazdaságilag egyaránt legkiforrottabb épületenergetikai szabványa, melynek kidolgozója,… Tovább »

Passzívházak és Energiahatékony Épületek szakmai konferencia

2014. december 05.

Helyszín: Danubius Hotel Helia 1133 Budapest, Kárpát u. 62-64.

Sajtótájékoztatók

Ötödik alkalommal rendezzük meg a hagyományosan év végére időzített Passzívházak és Energiahatékony Épületek szakmai konferenciát Budapesten a Nemzetközi Passzívház Szövetség (iPHA) és a Passzívházépítők Országos Szövetsége (PAOSZ) szakmai támogatásával.

Befektetés nyugdíjas éveinkre

2014. november 13.

Hírek

Lehet, hogy a jelenben nagy kiadás aktív házat építeni, de utána „negatív” a rezsi, azaz még bevételt is termel a ház. Így ha nyugdíjba megyünk, nem kell majd a számlák miatt aggódnunk.

Nyisson és látogasson Ön is: Hatékony Ház Napok 2014

2014. november 03. - 2014. november 09.

Helyszín: országos programsorozat

Programok

2014. november 3-9. között energiatakarékos házakat, épületeket látogathat meg a nagyközönség Magyarországon és az EU további 9 országában. A nyílt napok legfontosabb célja, hogy kézzelfogható tapasztalatot nyújtson az alacsony energiaigényű (avagy közel nulla energiaigényű) épületekről minden érdeklődő számára – segítségként az energiahatékonysági pályázatokon való induláshoz is. A klímaváltozás, az energiafogyasztás növekedése és változó energiaárak az… Tovább »

Bevezetés a passzívháztervezés gyakorlatába szakmai roadshow

2014. szeptember 12. - 2014. szeptember 19.

Helyszín: Kolozsvár, Győr, Budapest, Pécs

Programok

Bevezetés a passzívháztervezés gyakorlatába címmel szakmai roadshow indul 2014. szeptember 12-én. Négy helyszínen várják az érdeklődőket a szervezők: Kolozsvár mellett Győr, Budapest és Pécs ad otthont a négyórás programnak.  A Bevezetés a passzívháztervezés gyakorlatába c. szakmai roadshow elsősorban, de nem kizárólagosan a szakemberek – egyetemisták, tervezők, mérnökök, kivitelezők – figyelmét szeretné ráirányítani az energiahatékony építés… Tovább »

Változnak az épületenergetikai jogszabályok

2014. március 18.

Hírek

2019-től minden új középületet, 2021-től pedig minden egyéb új épületet közel nulla energiaszinten kell majd megvalósítani, és ezeknél az épületeknél a felhasznált energia 25 százalékát megújuló energiából kell nyerni.