Így segíti a passzívház energiatakarékos működését egy redőny

2019. július 25.

Hírek

A világ minden táján, az ipar minden egyes szegmensében égető fontosságúvá vált a globális klímahelyzet miatt a fenntarthatóság kérdésköre. Ennek köszönhetően egyre több helyen épülnek erős szigeteléssel rendelkező, gyakorlatilag minimális rezsiköltséggel komfortosan tartható passzívházak, melyek hosszabb távon lehetővé tennék az építőipar fejlődése mellett azt, hogy legalább a háztartások ne szennyezzék tovább a környezetet.

Új passzívház alapkő letétel

2017. március 14.

Helyszín: Budapest Kartács utca 14.

Sajtótájékoztatók

23 önkormányzati passzívminősítésű bérlakás épül a XIII. kerületben Alapkő avatással köszöntjük az ünnepet 2017. március 14-én 12.00 órakor helyezi el a XIII. kerületi Önkormányzat a Kartács utca 14. szám alatti 23 lakásos önkormányzati bérház alapkövét.

Megbetegíthet a saját otthonom? Erről a rejtett veszélyforrásról kevesen tudnak

2017. február 16.

Hírek

Napjainkra sajnos az építőipar lett az egyik leg környezetszennyezőbb iparág. Egészen a 20. század elejéig az építőanyagok alapanyagául a helyben található természetes anyagok szolgáltak. Olyan természetes építőanyagok, mint amilyen a fa, vályog, szalma, kender, nád. A világháború utáni gyors újjáépítési kényszer azonban gyökeres változást hozott…

Antizöld CSOK

2016. január 21.

Hírek

Alig van olyan lakás Budapesten, amit meg lehetne venni a háromgyerekeseknek járó CSOK kedvezménnyel, ha nem törlik el a lakás árára vonatkozó 30 milliós értékhatárt. Aki építene, annak pedig nem kell figyelnie a környezetvédelemre. Legalábbis nem jutalmazza a program azt, aki zöldben gondolkodik.

Építkezők figyelem! Változnak az energetikai követelmények

2015. október 17.

Hírek

Januártól nem az építési engedély kiadásakor hatályos, hanem a használatbavételi engedély kiadásakor alkalmazandó energetikai jellemzőknek kell megfelelniük az épületeknek, ezért azt javasolják, hogy az építtetők a későbbi évektől hatályos követelmények szerint terveztessék meg a lakóépületeiket.

Passzívházak és Energiahatékony Épületek szakmai konferencia

2014. december 05.

Helyszín: Danubius Hotel Helia 1133 Budapest, Kárpát u. 62-64.

Sajtótájékoztatók

Ötödik alkalommal rendezzük meg a hagyományosan év végére időzített Passzívházak és Energiahatékony Épületek szakmai konferenciát Budapesten a Nemzetközi Passzívház Szövetség (iPHA) és a Passzívházépítők Országos Szövetsége (PAOSZ) szakmai támogatásával.

Bevezetés a passzívháztervezés gyakorlatába szakmai roadshow

2014. szeptember 12. - 2014. szeptember 19.

Helyszín: Kolozsvár, Győr, Budapest, Pécs

Programok

Bevezetés a passzívháztervezés gyakorlatába címmel szakmai roadshow indul 2014. szeptember 12-én. Négy helyszínen várják az érdeklődőket a szervezők: Kolozsvár mellett Győr, Budapest és Pécs ad otthont a négyórás programnak.  A Bevezetés a passzívháztervezés gyakorlatába c. szakmai roadshow elsősorban, de nem kizárólagosan a szakemberek – egyetemisták, tervezők, mérnökök, kivitelezők – figyelmét szeretné ráirányítani az energiahatékony építés… Tovább »

VII. Magyar Passzívház Konferencia

2014. február 19.

Helyszín: SYMA Csarnok Budapest Dózsa György út 1.

Programok

VII. Magyar Passzívház Konferencia 2014. február 19. Fokozottan energiatudatos épületek gépészeti és szerkezeti megoldásai Aktív – passzív – Közel nulla Azokat a házakat, melyeket energia- és környezettudatosság jellemez – ma már több elnevezéssel is illetik – először csak passzívházról beszéltünk, ma már ismerünk aktívházat, 0 széndioxid kibocsátású épületet. Mindegyiknél legfontosabb közös szempont, hogy energiatakarékos legyen,… Tovább »