Fontos tudnivalók, ha 2020-ban szeretnénk passzívházat építeni

2020. március 26.

Hírek

Miután az elmúlt néhány évben óriási szerepet kapott minden újonnan épült ingatlan esetében a hőszigetelés, egyre többen gondolkodnak passzívház építésén, ami 2020-ban még egyszerűbb lehet, mint korábban, azonban nem árt tisztában lenni bizonyos tudnivalókkal a leendő ingatlantulajdonosoknak.

Így hasznosul újra a polisztirol

2019. december 4.

Hírek

Ha minden épület közel nulla energiaigényű lenne (ami egyébként 2021. január elsejétől az új épületekre nézve kötelező is), akkor akár 40-50%-kal is csökkenhetne a települések energiafelhasználása. A hatékony hőszigetelés így kulcsszerepet játszhat a klímaváltozás és a környezetszennyezés elleni harcban: ugyanis a károsanyag-kibocsátás 28%-a a hűtés-fűtés és energiaellátás számlájára írható, további 14% pedig az építési folyamatokhoz… Tovább »

Így segíti a passzívház energiatakarékos működését egy redőny

2019. július 25.

Hírek

A világ minden táján, az ipar minden egyes szegmensében égető fontosságúvá vált a globális klímahelyzet miatt a fenntarthatóság kérdésköre. Ennek köszönhetően egyre több helyen épülnek erős szigeteléssel rendelkező, gyakorlatilag minimális rezsiköltséggel komfortosan tartható passzívházak, melyek hosszabb távon lehetővé tennék az építőipar fejlődése mellett azt, hogy legalább a háztartások ne szennyezzék tovább a környezetet.

Új passzívház alapkő letétel

2017. március 14.

Helyszín: Budapest Kartács utca 14.

Sajtótájékoztatók

23 önkormányzati passzívminősítésű bérlakás épül a XIII. kerületben Alapkő avatással köszöntjük az ünnepet 2017. március 14-én 12.00 órakor helyezi el a XIII. kerületi Önkormányzat a Kartács utca 14. szám alatti 23 lakásos önkormányzati bérház alapkövét.

Megbetegíthet a saját otthonom? Erről a rejtett veszélyforrásról kevesen tudnak

2017. február 16.

Hírek

Napjainkra sajnos az építőipar lett az egyik leg környezetszennyezőbb iparág. Egészen a 20. század elejéig az építőanyagok alapanyagául a helyben található természetes anyagok szolgáltak. Olyan természetes építőanyagok, mint amilyen a fa, vályog, szalma, kender, nád. A világháború utáni gyors újjáépítési kényszer azonban gyökeres változást hozott…

Antizöld CSOK

2016. január 21.

Hírek

Alig van olyan lakás Budapesten, amit meg lehetne venni a háromgyerekeseknek járó CSOK kedvezménnyel, ha nem törlik el a lakás árára vonatkozó 30 milliós értékhatárt. Aki építene, annak pedig nem kell figyelnie a környezetvédelemre. Legalábbis nem jutalmazza a program azt, aki zöldben gondolkodik.

Építkezők figyelem! Változnak az energetikai követelmények

2015. október 17.

Hírek

Januártól nem az építési engedély kiadásakor hatályos, hanem a használatbavételi engedély kiadásakor alkalmazandó energetikai jellemzőknek kell megfelelniük az épületeknek, ezért azt javasolják, hogy az építtetők a későbbi évektől hatályos követelmények szerint terveztessék meg a lakóépületeiket.

Passzívházak és Energiahatékony Épületek szakmai konferencia

2014. december 05.

Helyszín: Danubius Hotel Helia 1133 Budapest, Kárpát u. 62-64.

Sajtótájékoztatók

Ötödik alkalommal rendezzük meg a hagyományosan év végére időzített Passzívházak és Energiahatékony Épületek szakmai konferenciát Budapesten a Nemzetközi Passzívház Szövetség (iPHA) és a Passzívházépítők Országos Szövetsége (PAOSZ) szakmai támogatásával.