Így jelentheti be bárki az uniós pénzek gyanús lenyúlását

2021. október 20.

Hírek

Aprócska kilátó az Alföldön, térkő a parkban, elektromos autóknak való töltőállomás zsákfaluban vagy kiépített bicikliút a sáros-kátyús földút mellett – gyakran találkozni olyan, az EU kohéziós alapjából finanszírozott beruházásokkal, amelyek teljesen értelmetlennek tűnnek. Az uniós panasztételi eljárás segítségével már az állampolgárok maguk jelenthetik be, hogy az uniós forrásokat értelmes célokra költötték-e el vagy sem.

Miniszteri biztost kap a hajdúnánási környezetszennyező pénzpazarlás

2021. május 14.

Hírek

Balmazújváros korábbi polgármestere Tiba István Fidesz-képviselő a jelenlegi kétmilliós parlamenti juttatása mellé havi egy millió forintért koordinálja két éven át a Hajdúnánáson létrehozandó – soha meg nem térülő, most 65 milliárdos – multifunkciós MotoGP versenypálya megvalósítását és az ehhez kapcsolódó fejlesztéseket.

300 milliárd forintot szórt ki a költségvetésből a kormány éjjel

2020. november 19.

Hírek

Csaknem 300 milliárd forintot vont ki a már régóta amúgy is üresnek mondható Gazdaságvédelmi Alapból tegnapi döntésével a kormány. Az éjjel a Magyar Közlönyben megjelent határozatok alapján az átcsoportosításból a legtöbbet a Pénzügyminisztérium és a Külügyminisztérium kapta, mindkét esetben vállalati beruházási programokra.  A hazai KKVk-nak nem jut, de 35 milliárd megy a határon túli gazdaságfejlesztési programokra.

Stadion helyett PARKOT a Duna-partra!

2020. június 9.

Hírek

Bár sokak szerint már eldöntetett, hogy a Duna partjára tervezett atlétikai stadion megépül, hiszen már javában folyik a tereprendezés, melyen más most az Orbán Mészáros család nyerészkedik, azért sokan vannak, akik tiltakoznak az értelmetlen 40.000 fős betonmonstrum ellen. A zöldnek itt, de a 200000 millió (!) forintnak máshol a helye!  Tiltakozz Te is!

Orbáni jövő: az MTA-nál fontosabbak a sportakadémiák

2019. július 24.

Hírek

Jövőre már több pénzt kap a költségvetésből a sport-, mint a tudományos akadémiai hálózat. Sporttámogatásra háromszor többet költenek Orbánék, mint kutatásokra. Vajon pl. a szuperteljesítményű  focistáink mennyiben járulnak hozzá az innovációhoz, a versenyképes jövőhöz?