Nemzetközi értékközösséghez csatlakozott a MAGNET

2017. január 29.

Hírek

A MagNet Bank csatlakozott az értékalapú bankok nemzetközi szövetségéhez, a Global Alliance for Banking on Values közösségéhez, melynek egyben első közép-kelet európai tagja is. Az immáron 39 tagbankot számláló nemzetközi szervezet öt kontinensen több mint 24 millió ügyfelet szolgál ki.

Be szabad-e árazni a természetet? A globális pénzrendszer totális fenntarthatatlansága

2016. július 11.

Hírek

Föld élő rendszereinek állapota kulcskérdés az emberiség fennmaradása szempontjából. Egyes kutatók szerint a biológiai sokféleség csökkenését úgy lehet megállatani, ha meghatározzuk bolygónk bioszférája által nyúltott “ökoszisztéma-szolgáltatások” pénzbeni értékét, mert akkor látható lesz, hogy ez többet jelent, mint a közvetlen befektetés hozama.

A Rockefellerek is kifarolnak az olajból

2016. április 3.

Hírek

Már a Rockefeller örökösök sem hisznek az olajban: a családi alapítvány kivonul az ExxonMobilból, mivel úgy vélik, józan ember nem fektet most pénzt a földi életet veszélyeztető fosszilis energiákba.

Szárnyal a világ legjelentősebb megújuló energia részvényindexe

2016. január 9.

Hírek

Norvégia elkezdte kivonni állami tőkealapjainak befektetéseit a fosszilis energiaforrásokhoz köthető projektekből, míg Franciaország – a világon elsőként – bevezette a kötelező klímaügyi beszámolások követelményrendszerét az intézményi befektetők számára.

Pénzügyi összeomlással fenyeget a palagáz biznisz: egy forradalom háttere

2015. február 11.

Hírek

Amint összeomlik a palagáz boom, várhatóan Oroszországot okolja majd az Egyesült Államok politikai jobb oldala. Újabb pénzügyi válsággal fenyeget a fracking “buborék”, az összeomlásról az “oroszok által pénzelt” fracking ellenzők tehetnek majd… Új szereplő a globális játszmában.