Orbán engedett: megállapodtak az EU vezetői a klímacélokról

2019. december 13.

Hírek

Lengyelország egyelőre felmentést kapott. Nincs megegyezés a 2020 utáni uniós költségvetésről. Ismét megszólalt a kormány klímaügyben és Paks jutott eszébe. Folyamatos a ködösít Paks2-ről, pedig a direktíva egyértelmű.

ENSZ klímacsúcs: az emberiség 10 éves kihívása a klímavédelem

2019. február 17.

Hírek

A Világbank vezérigazgatója szerint „Mi vagyunk az első generáció, amelyik megtapasztalja a klímaváltozás következményeit, és az utolsó, amelyik változtathat annak menetén.” A felelősség a miénk is – nem csak a politikusoké és a vállalatoké, hanem mindannyiunké!

Paks 2 nemzetközi sajtótájékoztató

2018. január 22.

Helyszín: Press Club Concordia 1010 Bécs Bankgasse 8

Sajtótájékoztatók

Jávor Benedek, a Greenpeace, és a GLOBAL 2000 bécsi sajtótájékoztatója: Atom támogatások Paks II

Paks 2 – az évszázad rulettje

2017. március 23.

Hírek

Odaadná ön a saját jószántából félretett pénzét egy befektetőnek, aki olyan beruházást tervez, ahol minden elköltött 100 forintból legfeljebb 80 jön vissza? Az ilyen üzletre kényszerítést a köznyelv inkább rablásnak nevezi. A magyar érdek bizonyíthatóan a mielőbbi kiszállás lenne Paks 2-ből. Perger András, a Greenpeace klíma- és energiakampányosa véleménycikke.

Energiaforradalom: ez a kérdés, válasszunk!

2017. március 16.

Hírek

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc végül elbukott – de miért gondolunk ma is megbecsüléssel a magyar nemzet akkori politikacsinálóira? Mi volt a reformkori nagy generáció titka, hogyan tudott korszakos változásokat elindítani a látszólag győzedelmeskedő elnyomás ellenére? Az államférfiak a hatalom megragadására és megtartására koncentráltak-e, vagy a következő generációkért is felelősséget akartak vállalni? A reformkoriakhoz hasonló… Tovább »

Orbánék nem élnek Putyin új ajánlatával

2017. február 10.

Hírek

Nem tervezi a kormány, hogy módosítana a paksi beruházásról szóló szerződésen, amelyet Oroszországgal kötött Magyarország – ez alapján továbbra is a költségek 80 százalékát hitelezik az oroszok. Ellenzéki pártok elfogadhatatlannak tartják, hogy a megállapodások teljes egészében titkosak, a Greenpeace szerint pedig az egész beruházás fölösleges – ráadásul többe fog kerülni az áram, mintha a piacról… Tovább »

Boldog születésnapot Greenpeace!

2016. szeptember 16.

Hírek

„Egy jobb világ nemcsak lehetséges, de már úton is van felénk” – Így született a Greenpeace legendája. A zöld szervezet története egy maroknyi megszállott ember összefogásával kezdődött a kanadai Vancouver kikötővárosában, épp 45 évvel ezelőtt.

Paks 2 a garantált bukta

2016. június 1.

Hírek

A Paks 2 projekt a kormányzat által sulykolt optimista feltételezések ellenére sem térül meg még 60 év alatt sem. Paks 2 akár évi 285 milliárd forintjába is kerülhet a magyar államnak, állítja a Candole Partners tanulmánya, melyet a Greenpeace felkérésére készítettek. Ennyi pénzből 253.000 háztartást lehetne napelemekkel ellátni. Nincs olyan forgatókönyv, mely szerint Paks 2… Tovább »