Tiszta víz, boldog Tisza. PET Kupa sajtótájékoztató

2020. január 22.

Helyszín: Budapest, Szilágyi Dezső tér 1.,  Duna parti kikötő

Sajtótájékoztatók

Hét év alatt mára csaknem 70 tonna hulladéktól mentesült a Tisza és ártere a PET Kupa kezdeményezéseinek és közreműködésének köszönhetően. A természetes élőhelyek védelme és az újabb környezetvédelmi eredmények érdekében a  PET KUPA határokon átnyúló programot hirdet. A TISZTA VÍZ, BOLDOG TISZA program keretében a szakemberek a Tisza teljes hosszában felmérik a hulladékhelyzetet és átfogó… Tovább »

Szeretnél többet fizetni? Miért káros az orbáni környezetpolitika?

2020. január 15.

Hírek

Tűzoltás, kapkodás, ideológiai vádaskodás, tarthatatlan fővárosi szeméthelyzet, zöldpolitikai káosz: már Orbán Viktor is egyre többet emlegeti a klímaváltozást, a Fidesz mégis ragaszkodik a saját rendszerszintű tévedéseihez. Környezetpolitikai várakozások 2020-ra: Vasali Zoltán, az Idea Intézet kutatójának írása.

Átadták a Felső-Tisza műanyag hulladék csökkentő objektumát

2019. szeptember 4.

Hírek

Befejeződött az 1,3 milliárd forint értékű felső-tiszai hulladékmentesítési projekt, melyet Áder János köztársasági elnök és Pintér Sándor belügyminiszter adott át Vásárosnaményban. Mi fizetjük az ukrán szemét összeszedését.

7. Tiszai PET Kupa

2019. augusztus 05.

Helyszín: Tivadar, strand melletti Tisza parti sáv

Sajtótájékoztatók

A 7. Tiszai PET Kupa augusztus 3-án az újrahasznosított anyagokból készülő hajók megépítésével indul Tivadarban, a mezőny augusztus 5-én 10:30-kor a tivadari strand mellől rajtol.

A Tiszán augusztus 3-án indul a 7. PET-kupa.

2019. július 31.

Hírek

Hetedik alkalommal startol a hulladékderbi a Felső-Tiszán. Augusztus első hetében ismét vízre szállnak a PET Kupa kalózcsapatai, hogy napokon keresztül gyűjtsék hajóikkal a hulladékot a Tisza Tivadar és Záhony közötti szakaszán. A kb. 80 folyamkilométeres távot saját építésű pillepalack-hajókkal teszik meg a csapatok.

Tisztítsuk meg közösen a Tiszát a PET palackoktól! Sajtótájékoztató és terepbejárás

2019. július 16.

Helyszín: Kiskörei vízlépcső

Sajtótájékoztatók

Elindult a kiskörei hulladék kitermelése és feldolgozása – civil, vállalati és vízügyi összefogás az árvízi hulladék újrahasznosítására Időpont: július 16. kedd 11.00 – 12.30 óra Helyszín: Kisköre szakaszmérnökség és környéke 3384 Kisköre, Tisza II. Vízlépcső (Kisköre 0680/17 hrsz) Az áradások alatt akár 600 köbméter feletti, kb. 6000 tonna hulladékot is megfog a Kiskörei vízlépcső, ahogy… Tovább »

A PET Kalózok napi egy tonna műanyagtól mentesítették a Tisza-tavat

2019. június 22.

Hírek

3 nap alatt közel 3 tonna hulladékot gyűjtöttek az I. Tisza-tavi PET Kupa résztvevői. Mint azt a szervezők és a résztvevők kihangsúlyozták, ez csak a jéghegy csúcsa, hiszen az elmúlt hetek áradásai ennél jóval több hulladékot terítettek szét a folyó hullámterében. A PET flotta Tiszafüredtől Kisköréig takarított, a kenuk pedig az öblítő-csatornákon keresztül a tavat… Tovább »

Újabb szakmai lépések a tisztább Tiszáért

2018. november 27.

Hírek

Magyar és ukrán szakemberek tartottak szakmai egyeztetést a kárpátaljai Visken a tisztább Tiszáért, hogy közelebb kerüljenek a folyó hulladék-problémájának megoldásához.

PET Kupa: kihívások és sikerek

2018. szeptember 29.

Hírek

Idén augusztusban 6. alkalommal szálltak vízre lelkes önkéntesek, hogy a Felső-Tiszát megtisztítsák a főként Ukrajnából és Romániából érkező hulladéktól. Minden eddigi rekordot megdöntve, 8 nap alatt több mint 10 tonnányi PET-palacktól, műanyag flakontól, üvegtől és egyéb háztartási hulladéktól mentesítették a folyót.