Visszaállították a Péteri-tó eredeti mederalakulatát európai uniós támogatásból

2023. április 10.

Hírek

A Péteri-tó Kiskunfélegyházától 10 km-re déli irányban, Petőfiszállás és Pálmonostora között fekszik. A 220 hektáros szikes tó és a körülötte található szikes rétek és legelők 1976 óta természetvédelmi oltalom alatt állnak. A terület legnagyobb értéke a páratlan madárvilág: több mint 200 madárfaj fordul itt elő.

Két víz köze 2020 ősz

Kiadványok

A Petőfiszállás, Pálmonostora és Csengele között található Péteri-tó nem a legismertebb tavacska a Duna-Tisza közén. Pontosabban az emberek között nem a legismertebb, mert élővilága bizony kifejezetten gazdag, és az errefelé vonuló madarak is jól tudják, itt pihenő- és táplálkozóhelyre lelnek. Nem véletlen, hogy 1965-ben erre a tóra esett dr. Bankovics Attila, a kiváló biológus, ornitológus… Tovább »

Ökoturisztikai célpont lehet a Péteri-tó

2017. április 1.

Hírek

300 millió forintot nyert a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság, hogy visszaalakítsa az egykori szikes tó, a Péteri-tó eredeti mederalakulatát. A már most is gazdag madárvilágnak otthont adó tó a fejlesztéssel szervesen kapcsolódik majd a Tisza-völgyet, mint kiemelt nemzetközi jelentőségű madárvonulási útvonalat kísérő szikes tavak észak-déli irányú láncolatába. Nem beszélve arról, hogy a térség egyik látványos… Tovább »