Forradalmi méregmentesítés az outdoor szektorban

2017. február 6.

Hírek

A Gore-Tex-termékek gyártója, a Gore Fabrics 2023-ra kivonja a veszélyes PFC-vegyületeket a gyártási folyamatából, és helyettük környezetbarátabb, PFC-mentes vízálló technológiákat vezet be – jelentette be a vállalat Európa legnagyobb túrafelszerelési vásárán és kiállításán.

A te ruhád mennyire mérgező?

2016. július 15.

Hírek

Továbbra is rengeteg vegyszer van a ruhákban – még a boltok levegője is szennyezett. A Greenpeace outdoor márkák üzleteiben tesztelte a levegőt.

A Greenpeace kiszúrta a márkás túraruhák mérgeit

2016. január 25.

Hírek

Veszélyes vegyszereket talált a Greenpeace új kutatása olyan vezető túramárkák termékeiben, mint például a nálunk is kapható The North Face és Mammut. A Greenpeace új kutatása azt mutatja, hogy miközben ezek a cégek a fenntarthatóságot hirdetik, termékeiket továbbra is úgynevezett PFC-vegyületek segítségével teszik vízhatlanná. A PFC-k a környezetben tartósan megmaradó vegyi anyagok; egyes PFC-k ráadásul… Tovább »

Az egész világot beszennyeztük a veszélyes PFC-kkel

2015. szeptember 11.

Hírek

A Greenpeace idén tavasszal 8 expedíció során három kontinens leggyönyörűbb és legérintetlenebb tájain vett hó- és vízmintákat. A túraruházatokban gyakran alkalmazott PFC-k mindenütt kimutathatóak voltak. Pedig van más út: a Greenpeace az expedíciókhoz teljesen PFC-mentes öltözéket használt. A vizsgálat eredményeiről szóló Greenpeace-tanulmány a napokban jelent meg.

A Benetton is méregtelenít

2013. január 18.

Hírek

Az olasz divat legenda, a Benetton 2013. január 16-án csatlakozott a Greenpeace Detox kampányához és vállalta, hogy kivonja a veszélyes vegyi anyagokat a ruhagyártásából – a beszállítóit is beleértve – 2020-ig.

Mérgekkel a rossz idő ellen?

2012. október 31.

Hírek

A környezetbarátnak tűnő ruhamárkák sem annyira állnak közel a természethez, – mint azt a reklámokban sugallják – ha kicsit megpiszkáljuk a felszínt. A Greenpeace felmérése szerint a nők és gyermekek számára gyártott outdoor ruhák a mai napig veszélyes vegyi anyagokkal vannak átitatva.