Műanyagok a körforgásos gazdaságban

2019. május 31.

Hírek

A lineáris gazdaságból, ahol a legyártott, felhasznált termékek életciklusuk végén a szemétben kötnek ki, a környezet védelmében, illetve a fenntartható(bb)ság érdekében egyre nagyobb mértékű elmozdulás történik a jobb hulladékmenedzsment segítségével a hosszabb életciklus és a több újrahasznosítás irányába. Ha innen sikerül még tovább lépni, akkor elérhető, hogy egyáltalán ne legyen hulladék és akár az eredetivel… Tovább »

Nem épül hulladékégető Párkányban

2017. április 26.

Hírek

Visszalépett beruházási szándékától a Párkányba hulladékégetőt tervező HC Logistik társaság – jelentette be a beruházást ellenző petíciós bizottság nevében a Magyar Közösség Pártjának (MKP) régiófejlesztési alelnöke közösségi oldalán.

Civil szervezetek a párkányi hulladékégető ellen

2017. február 16.

Hírek

Az Esztergommal szomszédos szlovákiai Párkányban egy hulladékégető mű felépítését tervezik, mely évi 20.000 tonna műanyag és gumihulladékot kezelne. Az üzem környezetvédelmi engedélyezése Szlovákiában már megkezdődött és február 22-én lejár a véleményezési határidő. Az esztergomi zöld szervezetek elutasítják a tervezett hulladékégetőt és kezdeményezték az ügyben a nemzetközi hatásvizsgálati eljárás megindítását. A helyiek is tiltakoznak, az érintett… Tovább »

Kaposvári matt a gumihasznosítónak

2016. október 21.

Hírek

Fél éven belül immár háromszor szenvedett vereséget, illetve kényszerült visszavonulásra Kaposvár Fidesz–KDNP-s vezetése a gumihulladék-feldolgozó üzem városba telepítése ügyében – derült ki a Kaposvári Törvényszék mai végzéséből. A bíróság ugyanúgy megsemmisítette a megyei jogú város közgyűlésének népszavazást elrendelő határozatát, ahogy október elején a referendumot elutasító döntést.

Kaposváron sem lesz gumihulladék-feldolgozó

2016. július 21.

Hírek

A Kaposvári Városháza mai közleménye szerint a beruházó vállalat tulajdonosa jelezte a település polgármesterének, Szita Károlynak (Fidesz-KDNP), hogy – a gumihulladék-feldolgozó elleni népszavazási kezdeményezés támogatottságának hatására – nem kívánják megépíteni az ipari létesítményt Kaposváron. Korábban Százhalombattán is elhalt a terv.

Kaposvár népszavazást akar

2016. július 14.

Hírek

Összegyűlt a kellő számú aláírás Kaposváron ahhoz, hogy kiírják a városba tervezett gumifeldolgozó engedélyezéséről a helyi népszavazást.

Kiemelt beruházás lett a Kaposvárra tervezett gumihulladék-feldolgozó

2016. május 15.

Hírek

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint az üzem rövidebb határidejű és könnyített eljárásra számíthat. A Csányi Sándor OTP-vezér érdekeltségébe tartozó cég a korábban tervezett százhalombattai helyszínről a helyiek tiltakozása miatt ment Kaposvárra, de ott is tiltakoznak az ellenzékiek és a zöldek. A helyi Fidesz vezetés befekszik a bizonytalan beruházásnak.

Összekovácsolta az ellenzéket a fideszesek kaposvári gumifeldolgozója

2016. május 11.

Hírek

Somogy megyében a Jobbiktól az LMP-ig egységbe kovácsolta az ellenzéket a Kaposvárra tervezett gumihulladék-feldolgozó. Egy lakossági fórumon megtapsolták Illés Zoltánt, aki a dioxin szennyezés veszélyeiről beszélt. A kaposvári Fidesz szerint az ellenzék mindent ellenez, ami jó. Valaki nagyot kaszálhat.

Nem lesz gumifeldolgozó Százhalombattán

2016. január 31.

Hírek

Kiemelt beruházás lehetett volna a Csányi Sándorhoz köthető gumifeldolgozó üzem Százhalombattán, mely a helyieknél kicsapta a biztosítékot. Ötezernél is többen írták alá az üzem ellen már a kezdetektől tiltakozó helyi önkormányzati képviselő, Szabó Attila által indított, a befektetésre nemet mondó petíciót, decemberben pedig ezernél is többen jelentek meg a helyi civil szervezetek által szervezett demonstráción.… Tovább »

Az akadémia vizsgálja a battai gumifeldolgozót

2016. január 28.

Hírek

A lakossági ellenállást figyelembe véve döntött úgy a Homatech Zrt. vezetése, hogy a Magyar Tudományos Akadémiát is felkérik a Százhalombattán megvalósítandó beruházás környezetvédelmi vizsgálatára.