Lejárt a plázák ideje? Varsóban kettőt átalakítanak lakóházzá

2021. szeptember 11.

Hírek

Bontásra ítéltek három nagy, 90-es években tervezett és épített varsói bevásárlóközpontot és multifunkciós épületeket hoznak létre a helyükön. Az új épületekben vegyesen alakítanak ki lakásokat és kereskedelmi célra bérelhető helyiségeket.

Bealkonyult a plázáknak, és ez hozza magával a gazdasági válságot

2019. december 25.

Hírek

Éveken át a legnagyobb bevásárlóközpontok mutatták, hogy hiába nő az internetes vásárlások részesedése a piacon, a kiskereskedelem bástyáiként a felszínen tudnak maradni, sőt bővülni is tudnak. Az idei karácsony viszont megmutatta, hogy már vége a kegyelmi időszaknak, a Wall Street pedig elővette a hóhérbárdot-írta a napi.hu.

A netes kereskedelem felfalja a plázákat

2017. június 5.

Hírek

Az USA egyre több plázájának ajtajára kerül ki a zárva tábla, és több száz bevásárlóközpontban állnak üresen épületszárnyak. Az országban 2010-ben 35 millióan vásároltak plázákban – három évvel később viszont már csak feleannyian.

A fák negyede fellélegezhet az Orczy-parkban

2016. június 15.

Hírek

Várhatóan negyedével csökken a kivágott fák száma az Orczy-kertben: 135 helyett „csak” 101 fát irtanak ki a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Ludovika Campusának beruházása miatt – hangzott el az egyetem tegnap esti lakossági fórumán. Trükkös pláza a Csalogány utcában

Fradi pláza a népligeti zöld helyére?

2016. május 8.

Hírek

Kiszivárgott információk szerint a Kubatov Gábor és Kocsis Máté vezette FTC, valamint Fidesz-közeli üzleti körök egy újabb monstrum építését tervezik – ezúttal a Népligetet vették célba. A Párbeszéd Magyarországért (PM) a Városliget, az Orczy-kert és a Római-part mellett a Népligetet is kész megvédeni az esztelen pusztítástól.

Konténerpláza Bécsben

2014. augusztus 8.

Hírek

Tizenöt használt hajókonténerből áll Ausztria első konténerplázája, amely egy hete nyitotta meg kapuit az osztrák fővárosban. Dizájnerüzletek, kávézók, biopiac és kényelmes pihenőhely várja a vásárlókat.

Kína a plázaverseny élén

2014. április 10.

Hírek

Mintegy 39 millió négyzetméternyi bevásárlóközpont épül világszerte a nagyvárosokban, ennek több mint fele Kínában. Budapesten is beindulhatnak a fejlesztések – derül ki a CBRE legfrissebb kutatásából. De kinek kell?

Nyomulnak a plázák

2012. augusztus 10.

Hírek

4,5 millió négyzetméternyi új bevásárlóközpont épül idén Európában. Az új bevásárlóközpont-fejlesztések várhatóan 25 százalékkal haladják meg a tavalyi szintet, hogy a kiskereskedelem modern, első osztályú üzlethelyiségek iránti igényét kielégítsék.Magyarországon csak Siófokon nyílt új központ.