Nem a zöldek miatt magas az energiaár

2021. november 21.

Hírek

A klímaváltozás drámája a 2020-as Covid válság után új fázisába érkezett. Évtizedeken át az a kép volt a fejünkben, hogy a folyamat vége – leegyszerűsítve persze – de valami olyasmi lesz, hogy megsülünk. És mi van a már minket is érintő indirekt hatásokkal? Pogátsa Zoltán véleménycikke.

A zöldmozgalmak politikai identitása

2019. szeptember 16.

Hírek

Önálló ideológia-e a zöld világnézet? Három beszélgetőtárs, három világkép, izgalmas, nagy vita az Új Egyenlőség első őszi teltházas közbeszélgetésén. Pogátsa Zoltán vendégei voltak Jávor Benedek, volt Európai Parlamenti képviselő, a Párbeszéd politikusa és Kádár Barnabás, a Momentum egyik vezető politikusa.

Igazságtalan gazdaság

2019. május 24.

Hírek

A kezdeményezési készség nem csak Magyarországon, hanem az Európai Unióban is meglehetősen visszafogott, ami megnyilvánul az innovációs tevékenység elégtelenségében, a lassú döntéshozatalban, és a burjánzó bürokráciában. Ezért az Unió nem versenyképes, gazdasági partnereivel szemben folyamatosan pozíciókat veszít, összességében, egyre kevésbé működik hatékonyan.

Állatvédelem Magyarországon: Janakakisz Alexandra

2018. augusztus 14.

Hírek

Nem túl gyakran tárgyalt, de fontos téma, hogy egy társadalom hogyan viszonyul a körülötte lévő természeti közeghez, különös tekintettel a benne élő vad- és házi állatokhoz. Janakakisz Alexandrával a Zseton Állatvédő Egyesület elnökével az Új Egyenlőség főszerkesztője, Pogátsa Zoltán, beszélgetett vadászatról, állatvédelemről, törvényi háttérről és praktikus problémamegoldási lehetőségekről.

Sajtó háttérbeszélgetés Prof. Jeronim Capaldoval a transzatlanti szabadkereskedelmi egyezmény várható gazdasági hatásairól

2016. április 25.

Helyszín: Budapest IX., Ráday u. 18 – Erkel u. 15

Sajtótájékoztatók

Április 25 hétfő délután előadást tart Budapesten Dr. Jeronim Capaldo, közgazdász, az amerikai Tufts Egyetem és a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) szakértője, az EU és az Egyesült Államok között formálódó szabadkereskedelmi egyezményről (TTIP) készített az egyetlen független gazdasági hatástanulmány szerzője. Capaldo budapesti látogatását kihasználva sajtó háttér beszélgetést szervezünk,

A GDP nem mindenható

2012. január 26.

Hírek

Közgazdászok vitatkoztak a társadalmi folyamatok méréséről a budapesti Francia Intézetben a Stiglitz-jelentés kapcsán.