Alul víz, felül víz, közte szemétszedés

2019. április 30.

Hírek

A vasárnapi esős idő ellenére ismét kenukba ültek a Békatutaj Egyesület aktivistái, hogy megtisztítsák a Tiszafüredi-medence nádasait a szeméttől. A negyven aktivista meglehetősen tisztának találta a környezetet, de huszonkét zsáknyi szemét, nyolc festékes vödör és néhány gumiabroncs eltüntetésével sikerült tovább javítani a tó állapotát.

Idén is tisztán kezdi a szezont a Tisza-tó

2018. április 24.

Hírek

Negatív hulladék kibocsátású vízitúrát szervezett április 22-én, a Föld Napján a Békatutaj Szabadidősport Egyesület a Tisza-tavon. A 68 aktivista meglehetősen tisztának találta a környezetet, de 33 zsáknyi szemét, egy raklap, egy vashordó és néhány gumiabroncs eltüntetésével sikerült tovább javítani a tó állapotát.

Negatív hulladék kibocsátású vízitúra

2013. május 2.

Hírek

Megtisztult a szeméttől a Tisza-tó Poroszlóhoz közeli területe. A Békatutaj Egyesület 42 önkéntese a Munka Ünnepén 28 zsák szemetet, néhány gumiabroncsot, és egy lavórt is összegyűjtött.

Komplex Tisza-tó Projekt megnyitó

2012. december 18.

Helyszín: Poroszló, Kossuth u. 41

Sajtótájékoztatók

A KÖZÉP-TISZA-VIDÉKI VÍZÜGYI IGAZGATÓSÁG tisztelettel meghívja Önt a Komplex Tisza-tó Projekt sajtótájékoztatóval egybekötött megnyitó rendezvényére, amelyen öt megyére kiterjedő, több milliárd forint összköltségű Tisza-tavi vízvédelmi beruházást ismerhetnek meg

Nyit a Tisza-tavi Ökocentrum

2012. április 27.

Hírek

Poroszlón ma nyílik meg hivatalosan a Tisza-tavi Ökocentrum. A madár formájú 4000 nm-es épületben található Európa legnagyobb édesvizű akváriumrendszere, a 10 hektáros parkban állatbemutatók és játékok sokasága várja holnaptól a látogatókat.

IV. Tisza-tavi Madarász Fesztivál

2011. október 22. - 2011. október 23.

Helyszín: Poroszló

Programok

A Tisza-tó sokak számára ismert különleges vízterület, mely mesterséges kialakításából következően és egyben azt meghazudtolóan hazánk legváltozatosabb felszínnel rendelkező nagytava. A mozaikos élőhelyek nem csak az ott kenuzó, csónakázó látogatókat varázsolják el, hanem a „légtérből” érkező madaraknak is ellenállhatatlan csábítást jelentenek. A tó 127 km2-es területének mintegy 2/3-a a Hortobágyi Nemzeti Park része, s Tisza-tavi… Tovább »