Bécs kaszával harcol a rovarokért

2019. március 8.

Hírek

Az elkövetkező 3 évben Bécs és Pozsony közösen küzd a rovarok kipusztulása ellen. A City Nature néven futó EU-s projekt keretében nemcsak a rovarok eltűnésének következményeire hívják fel a figyelmet, de azt is megtanítják az embereknek, mit tehetnek a zümmögő városlakókért.

Egyre látványosabb a budapesti tömegközlekedés leszakadása

2016. szeptember 20.

Hírek

Drága a budapesti közlekedés, cserébe alig fejlesztik, egyre látványosabb a magyar főváros tömegközlekedésének leszakadása a régió fővárosaihoz képest. Egy osztrák havi átlagfizetésből majdnem háromszor annyi bécsi jegy jön ki, egy szlováknak a pozsonyiból is dupla annyi, mint amennyi jegyet lehet venni a magyar átlagbérből.

Határok nélküli e-mobilitás

2012. szeptember 21.

Hírek

Az E.ON pozsonyi e- töltőállomásának átadásával megszületett a Pozsony- Budapest – Bécs elektromos sztráda.

Átlagos az olajszint a Dunában

2012. június 14.

Hírek

Nem történt olyan nagymértékű olajszennyezés a Dunán, mint ahogy az első pillantásra látszott. Erről Peter Žiga szlovák környezetvédelmi miniszter beszélt mai rendkívüli sajtótájékoztatóján.

Gázolaj a Dunában Pozsonynál

2012. június 13.

Hírek

Folyamatosan figyelik a Dunán az olajszennyezés esetleges megjelenését és felkészültek a beavatkozásra – tájékoztatott az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság. Tegnap reggel a pozsonyi téli kikötő területén mintegy 17 ezer liter gázolaj került a Dunába.