Tajti László a puszta szülötte és szerelmese

2023. február 28.

Hírek

Tajti László munkahelyéhez, a pusztaszeri Büdös-székhez közel költözött (ahol több feladatot is ellátott, jelenleg tájegységvezető): 1983 decembere óta él Munkástelepen, amit a helyiek Brungónak és Tökfalunak is neveznek. Árpád utcai házánál rackákat, tyúkokat és kakasokat tart, de féltve gondoz egy citromfát is. Közeledik a nyugdíjhoz, de azt elárulta, a pusztától soha nem szakad el.

Új madárfaj költött a szegedi Fehér-tónál

2017. szeptember 10.

Hírek

Egy fészekalj fiókát nevelt fel a nyáron egy pásztorgém pár a Szeged melletti Fehér-tó nádrengetegének takarásában. Ez az első alkalom, hogy ez az inkább meleg égövi tájakon fészkelő faj itt költött.

Újra díjazták a természetfilmeseket

2011. augusztus 9.

Hírek

Immár hetedszer rendezték meg augusztus 5-7 között a Csongrád megyei Pusztaszeren a máig egyetlen hazai szervezésű természetfilm-fesztivált, melyen kilencvenöt – 2008 után készült – alkotást vetítettek le az Árpád-major fűszercsarnokában.

VII. Országos Természetfilm-fesztivál!

2011. augusztus 2.

Hírek

Augusztus 5-e és 7-e között három napon át tart a 2005-ben hiánypótló és hagyományteremtő szándékkal létrehozott, minden év augusztusában megrendezésre kerülő egyetlen hazai rendezésű országos természetfilm-fesztivál programsorozata Pusztaszeren.

Idén is lesz országos természetfilm-fesztivál

2011. július 5.

Hírek

Nagyszámú, 91 alkotást neveztek be az idei országos természetfilm-fesztiválra a hazai és a határon túli alkotók. A Kiskunsági Nemzeti Park területén fekvő Pusztaszer augusztus 5-e és 7-e között immár 7. alkalommal ad otthont az egyetlen hazai rendezésű országos természetfilm-fesztiválnak.