Évtizedekig gyilkolja Ukrajnát Putyin cár háborúja

2023. július 25.

Hírek

Egy háborús konfliktusban talán a környezetvédelem és a károsanyag-kibocsátás az utolsó, ami az embernek eszébe jut, pedig a bombázások, a közvetlen harcok mellett az oroszok egy csendesebb gyilkost is magukkal hoztak Ukrajnába. Ez pedig évekig, ha nem évtizedekig kísértheti az ukránokat: a háború tönkretette a természeti környezetet, szennyezi a folyókat és a tavakat, a talajt,… Tovább »

Mennyibe kerül Putyin háborúja – Ukrajna helyreállítása, és mennyi jött eddig össze?

2023. június 23.

Hírek

Röpködnek a számok az Ukrajnának eddig nyújtott nemzetközi segélyek nagyságáról, s olyan sok a „médiazaj”, hogy nehéz pontosan megállapítani, mennyi is az annyi. Az amerikaiak egy „kisebb” könyvelési hiba miatt több mint 6 milliárd dollárral elszámolták magukat. A gazdák érdekében a FAO és a Világélelmezési Program közösen tisztítják meg a földeket a háború maradványaitól.

Drasztikus környezeti hatásokkal jár az orosz-ukrán háború

2023. június 8.

Hírek

Több mint százmillió tonna – Belgium egy teljes évi kibocsátásának megfelelő mennyiségű – üvegházhatású gáz jut a légkörbe Oroszország Ukrajna elleni háborújának első évi cselekményeinek következtében – mutatta ki egy most ismertetett felmérés.

A Kreml külföldi ügynöknek minősítette a WWF-et 

2023. március 25.

Hírek

Oroszország idén nem vesz részt a Föld órája akcióban, mivel a mozgalom szervezője, a Természetvédelmi Világalap (WWF) felkerült a külföldi ügynöknek minősített szervezetek listájára – közölte Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságírókkal.

Orosz helyett akár amerikai fűtőelemek jöhetnek Paksra?

2023. március 10.

Hírek

Magyarország is érdeklődött az amerikai atomenergetikai mamutcég, a Westinghouse fűtőanyagrészlegénél az atomreaktorok üzemeltetéséhez elengedhetetlenül szükséges hasadóanyag beszerzéséről, írta a New York Times ma megjelent nagy riportjában, melynek amúgy Európa orosz energiától való függősége a témája.

Magyar közpénz-milliárdok Mr. Oroszországnak – a semmiért?

2022. november 30.

Hírek

Egészen elképesztő történet. Nem csak Putyin háborúját, de Putyin valamennyi barátját és üzletfelét is a magyar adófizetők tartják el. Klaus Mangold Paks2 ügyében nyújtott szolgáltatásait olyan üres, a semmire kötött szerződésekkel kompenzálják, amelyek révén milliárdokat lapátol ki a (tanárok fizetésemelésére képtelen) magyar költségvetésből, minimális látszatmunkával.

Az Orbán kormány atommutyijának árát unokáink is nyögni fogják

2022. október 4.

Hírek

Szijjártó Péter szerint megkezdődött Paks 2 reaktortartályainak gyártása. A külgazdasági- és külügyminiszter Facebook-posztjában beszélt a Paksi Atomerőmű bővítésének aktuális mozzanatairól. A magyar kormány csodálatra méltó elszántsággal lökdösi a magyar energiapolitikát a szakadék széle felé.