A grafikonok szerint magasról teszünk a klímaváltozásra

2019. augusztus 15.

Hírek

Ma már saját bőrünkön is tapasztalhatjuk a klímaváltozás hatásait, hirtelen központi kérdéssé vált a korábban a hippik homokozójának tartott környezetvédelem. A nagy feleszmélés után mit tett az emberiség?

Elpusztult Malajzia utolsó hím szumátrai orrszarvúja

2019. május 28.

Hírek

Elpusztult Malajzia utolsó hím szumátrai orrszarvúja, Tam, ami óriási veszteség a súlyosan veszélyeztetett faj számára – vadon már eddig is kihalt fajnak számított az országban, de most már fogságban is csak egy nőstény egyed maradt életben. Így Indonézia lett az utolsó ország, ahol még esély van a faj szaporodására. A 2008-ban fogságba ejtett, majd egyből a… Tovább »

A klímaváltozás kakás oldala

2019. április 3.

Hírek

A számtalan, hegymászással kapcsolatban feltehető kérdés között ott szerepel az is, hogy vajon mit csinál az ember a hegyen, ha rájön a szükség. 66 tonna széklet szakadhat Alaszka nyakába a klímaváltozás miatt.

Az állatkereskedelem 10 éven belül kipusztíthatja a tobzoskát

2018. július 27.

Hírek

A szelíd jávai tobzoskától az óriás tobzoskáig 8 tobzoskafaj és a földön, és egyikük nagyobb veszélyben van, mint a másik: a főként hangyákkal és termeszekkel táplálkozó rovarevő állatot nem csupán a húsa miatt keresik Ázsiában és Afrikában, hanem a pikkelyei is kelendő árucikkek a feketepiacon.

Bioszféra 2. – a Homo sapiens zsákutcája

2018. május 17.

Hírek

A Bioszféra 2 kudarca: hogy akarunk más bolygókon élni, ha még a Földön sem sikerül leutánozni a természetet? Miközben mindent megteszünk ennek tönkretételéért.

Turistaként Te is jelentősen szennyezel

2018. május 12.

Hírek

A turizmus felelős az összes szén-dioxid-kibocsátás 8 százalékáért! Vajon azok az országok vállaljanak nagyobb részt a felelősségből, amelyek magukhoz csábítják a turistákat, vagy azok, amelynek polgárai előszeretettel növelik utazgatással az ökológiai lábnyomukat?

Tényleg át kell állnunk a rovarevésre?

2018. február 19.

Hírek

Miközben a Föld lakossága negyedének megszokott a rovardiéta, az ökoszisztémáért aggódók közül sokan úgy tartják, ez közel sem elég. Szerintük mindenkinek ízeltlábúakra kellene alapoznia a fehérjebevitele nagy, de legalábbis jelentős részét. Bár az alternatív állatifehérje-forrásban egyre többen látnak üzleti lehetőséget Nyugaton is, vannak, akik szerint az sem kímélné jobban a Földet, ha a gazdák nagy… Tovább »

7 év börtön a VW egyik vezetőjének az emissziós csalás miatt

2017. december 7.

Hírek

„Önnek összeesküvőként kulcsszerepe volt abban, hogy az USA-ban elleplezzen egy durva csalást, amivel megtévesztették az amerikai fogyasztókat” – mondta Soan Coxegy detroiti kerületi bíró egy tegnapi tárgyaláson Oliver Schmidtnek, a Volkswagen emissziós értékekért felelős igazgatójának, aki a károsanyag-kibocsátási botrányban és annak eltussolásában játszott szerepéért 7 éves börtönbüntetést, és 400 000 dolláros pénzbüntetést kapott.