Szennyezett áramlatok érték el a Nagy-korallzátonyt

2019. február 15.

Hírek

Az Ausztrália északkeleti részén történt áradásokból és a rekordmennyiségű esőzésekből származó szennyezett vizet tartalmazó áramlatok érték el a Nagy-korallzátony bizonyos részeit – közölték ma kutatók.

Kihalhatnak a minikenguruk

2018. december 9.

Hírek

Kihalás fenyegeti Ausztrália egyik apró erszényesét, az északi patkánykengurut, amelynek mára mindössze két populációja maradt a vadonban – figyelmeztet a WWF természetvédelmi szervezet.

Krokodil végzett egy ausztrál vadőrrel

2018. október 13.

Hírek

Vadőrrel végzett tegnap egy krokodil Ausztrália Északi területén – közölte a helyi rendőrségre hivatkozva az MTI. Az ügyben nyomozást indított az illetékes felügyelő szervezet.

Gigantikus denevér eső

2014. január 8.

Hírek

Hozzávetőleg százezer denevér hullott alá az égből és pusztult el az Ausztráliát sújtó hőhullám miatt az ország Queensland szövetségi államában, annak is elsősorban a délkeleti részén.

Csöndes gyilkos tizedeli a koalákat

2012. március 12.

Hírek

Bajban vannak Ausztrália jelképei, a koalák. Az élőhelyük zsugorodása, a klímaváltozás és a baktériumok okozta betegségek által sújtott állatok egyre kisebb területre szorulnak vissza. Queenslandben, Ausztrália nagy északkeleti államában 2001 és 2008 között számuk 45 százalékkal csökkent a városias körzetekben és 15 százalékkal a természeti környezetben.