A Duna mellékfolyóiban is találtak mikroműanyagot

2018. június 30.

Hírek

A Tisza után a Duna mellékfolyóiban, az Ipolyban és a Rábában is találtak mikroműanyagot annak a projektnek a keretében, amelynek célja, hogy megmérje Magyarország felszíni vizeinek mikroműanyag-tartalmát.

Árvízvédelmi készültség 300 kilométeren

2014. május 17.

Hírek

Mintegy 300 kilométernyi folyószakaszon van érvényben árvízvédelmi készültség, ebből több mint 60 kilométeren harmadfokú – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság.

Komoly árhullám a Rábán

2014. május 15.

Hírek

Komoly árhullám vonul le a Rábán, lakott területek és termőföldek is veszélyben vannak, de beindult az árvízi védekezés is, aminek köszönhetően eddig sikerült megvédeni a belterületeket, az árterületen lévő szántóföldek és melléképületek azonban víz alá kerültek – mondta Körmenden a vidékfejlesztési miniszter.

A Fidesz nemzeti busza

2013. október 1.

Hírek

A Rába állami felvásárlása után szinte azonnal beszállítókat kezdett el keresni a hazai vállalat, ahhoz hogy minél hamarabb beindíthassa a buszgyártást. Most kiderült, hogy a nemzet autóbuszának semmi köze Magyarországhoz, az teljes egészében a lengyelországi Wroclawban készül. Így bizonyos, hogy a kocsik hazai hozzáadott értéke csak a Rába logók felragasztásában merül ki.

Magyar-osztrák memorandum a Rábáról

2011. október 23.

Hírek

Fazekas Sándor magyar és Nikolaus Berlakovich osztrák környezetvédelmi miniszter tegnap aláírta Burgenlandban a BOXMARK jennersdorfi bőrgyárának területén azt a közös memorandumot, amely voltaképpen lezárja a Rába Akcióprogramot.