A NER lecsap a Regionális Környezetvédelmi Központ szentendrei ingatlanára?

2020. október 17.

Hírek

Drága magán- és állami ingatlanok akadályozzák, hogy Szentendre hosszabb szakaszon nyissa meg a Duna-partot a korzózók és a sportolók előtt. A Regionális Környezetvédelmi Központ (REC) még 1995-ben kapta meg az állami vízügyi intézmények szentendrei telkeit, amelyek az idő előrehaladtával egyre értékesebbek lettek, most pedig hamarosan felszabadulnak. Vajon az ellenzéki városnak lesz beleszólása Orbán terveibe?

Alkalmazkodás az Éghajlatváltozáshoz program sajtótájékoztatója

2017. április 19.

Helyszín: 1143 Budapest, Stefánia út 14.

Sajtótájékoztatók

Térinformatikai támogatás a klímaváltozás helyi, térségi és regionális hatásainak elemzésére, az alkalmazkodási stratégiák kidolgozásához avagy a mezőgazdaság sérülékenységétől, a többlethalálozás változásán keresztül a villámárvíz veszélyeztetettségig .

Magyar vizes civil fórum

2013. szeptember 02.

Helyszín: Vidékfejlesztési Minisztérium Darányi Ignác terme

Sajtótájékoztatók

2013 októberben Magyarország magas szintű Víz Világtalálkozót rendez az ENSZ Rio+20 folyamatába kapcsolódva. A nemzetközi rendezvényt megelőzően egy magyar civil fórumot szervez az NFFT és a REC szeptember 2-án, aminek az eredményét becsatornázzák majd a nemzetközi fórumon megszülető "ajánlásokba".

Megoldások a zöld energia beruházások területén Közép- és Kelet-Európában

2012. május 11.

Helyszín: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Sajtótájékoztatók

Hogyan viszonyulnak a tények mítoszokhoz a zöld energia világában? Miként alakul Magyarország teljesítőképessége a jövőben? A gyors átalakulás vagy a megfontolt a járhatóbb út? Lehet-e regionális célokat és piacokat kialakítani a megújuló energiák terén?

Régiók a Fenntartható Fejlődésért

2011. május 10.

Helyszín: Szentendre 2000, Ady Endre u-. 9-11.

Programok

2011. május 10., REC Konferencia Központ Szentendre 2000, Ady Endre u-. 9-11. A Régiók a Fenntartható Fejlődésért (Regions for Sustainable Change, RSC) című projekt keretében, a Regionális Környezetvédelmi Központ (REC) 2011. május 10-én konferenciát szervez a REC Konferencia Központjában, Szentendrén. A projekt nyolc ország (Ausztria, Bulgária, Magyarország, Olaszország, Lengyelország, Málta, Spanyolország,Nagy-Britannia) 12 partnerintézményének együttműködése, amely során… Tovább »