Boldog 30. szülinapot REFLEX!

2017. február 16.

Hírek

Egy lelkes, főként győriekből álló csapat még 1986 legvégén határozta el, hogy életre hív egy környezetvédő civil kezdeményezést, ami akkoriban elég reménytelen gondolatnak tűnt. Az elhatározást tettek követték.

Nemzetközi Naptábor Ausztriában

2011. augusztus 1.

Hírek

Több mint 50 szlovák, osztrák és magyar fiatal vett részt július 25-27. között az ausztriai Eferdingben megrendezett első nemzetközi Naptáborban, melynek keretei között elkészült egy napkollektoros rendszer, mely a későbbiekben a helyi sportközpont melegvíz-ellátásában nyújt segítséget.

Tüntetés a Rába part beépítése ellen

2011. május 31.

Helyszín: Győr Munkácsy utca - Benczúr utca sarok

Programok

Jöjjetek tüntetni! Tüntetés Győrben 2011. május 31-én kedden 17 órakor a Munkácsy utca – Benczúr utca sarkán A város parkolót akar építeni a Rába parton, a folyó hullámterében, egy szép zöldterületen, amely egykor városi korcsolyapálya volt. Az építkezés ellen, a zöldterület megóvásáért tüntetünk. Információk az egyesület sajtóközleményében >>> Az átlátható és átgondolt fejlesztésekért közösségi kampányt… Tovább »

Mozdulj a klímáért! – Öt nap alatt a Föld körül

2011. május 31.

Helyszín: Győr, Hermann Ottó utca 22

Sajtótájékoztatók

A Reflex Környezetvédő Egyesület és a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség (MÉSZ) tisztelettel meghívja a szerkesztőség munkatársát a 2011. május 31-én (kedden) 14 órakor kezdődő közös sajtótájékoztatójára és kiállítás megnyitójára a Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár földszinti kiállító termébe (9023 Győr, Hermann Ottó utca 22.).

Parkok helyett parkolók?

2011. május 13.

Hírek

Az európai nagyvárosok a környezeti szempontokat alapvetően szem előtt tartva igyekszenek megoldani belvárosuk tehermentesítését a gépjárművektől. Szomorú, hogy Győr városa elsősorban a személygépkocsikkal járók igényeit igyekszik kiszolgálni – ellentmondva saját környezetvédelmi programjának –, és tervezi tönkretenni városunk még meglévő természeti és kulturális értékeit.