A „Történeti tájak – vizes élőhelyek: Régészet, környezettörténet, tájvédelem” előadásorozat záróeseménye

2017. január 27.

Helyszín: Budapest, Central European University

Programok

Az Archaeolingua kiadó és a Közép-Európai Egyetem „Történeti tájak – vizes élőhelyek: Régészet, környezettörténet, tájvédelem” címmel előadássorozatot szervez, melynek 2017. január 27-i zárórendezvényén egy poszterkiállítás és egy műhelybeszélgetés kerül megrendezésre. A poszterkiállításon bemutatkozó projektek, ill. a workshop előadásai számára a rendezvény magyar és angol nyelvű szerkesztett kötetében publikációs lehetőség nyílik. A közlésre szánt posztereket jpg… Tovább »

Kivájt gyerekszem nélkül mentik a kiskunsági földvárat

2014. június 2.

Hírek

A kunhalmok és földvárak évezredes sírhelyek, őrhelyek, lakhelyek, vadvirágos domboldalak, egykori templomok őrzői és hátborzongató legendák övezte rejtélyes objektumok az Alföldön. Mindig is izgatta a helyiek és utazók fantáziáját, hogyan keletkeztek és mit rejthetnek legbelül.

Régészeti geológia és történeti ökológia

Kiadványok

Szeretettel értesítek minden Régészeti geológia, Történeti ökológia, Geoarcheológia, vagy Ember és környezet témakör iránt elhivatott ismerősömet, hogy a kiadómmal, a JATEpress-e történt megegyezés után másodszor is kiadásra került a Régészeti geológia és történeti ökológia egyetemi tankönyvem.