Jönnek a szigetközi mini-vízlépcsők?

2018. május 21.

Hírek

A Szigetköz rehabilitációja érdekében tárgyaló magyar delegáció 4 db, hajózsilippel, ráadásul erőművi egységgel is ellátott gátrendszer építésének tervét juttatta el a szlovák illetékeseknek – tudta meg a PestiSrácok.hu. Amennyiben a szigetközi mini-vízlépcső terve megvalósul, a szakértők szerint az a Duna teljes leszabályozásának főpróbája lehet, amely után várhatóan a nagymarosi, adonyi és fajszi gát megépítésével fognak… Tovább »

Mesterséges félsziget a lápi pócnak

2015. március 8.

Hírek

Az „ezer sziget országát” érintő káros természeti és emberi beavatkozások következtében kialakult kedvezőtlen folyamatok megállítása érdekében 6,3 milliárdos rehabilitációt végez a Szigetközben a vízügyi igazgatóság.

Az idei vadlúd sokadalom már örülhet a tatai beruházásnak

2012. október 6.

Hírek

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság 1,4 milliárd forint uniós támogatásból végezte el a tatai Öreg-tó és vízgyűjtő területe, az Által-ér természeti megújítását. Zsilipeket újítottak fel, helyreállították a fövenyt, az oroszlányi szennyvíztisztító telepen kísérleti szűrőmezőt alakítottak ki.

Pandák szabadlábon

2012. január 12.

Hírek

Korábban fogságban tartott hat óriáspanda kapott részleges szabadságot a délnyugat-kínai Szecsuan tartományban: a pandacsapat tagjai ezután kedvükre torkoskodhatnak a kutatói terület bambuszerdejében.

Helyreállítják a Répce és Rábca menti vizes élőhelyeket

2011. szeptember 9.

Hírek

A kivitelezési munkák során teljesen felújítják Répcelaknál a zsilipet, a több mint 17 kilométeres szakaszon mederkotrással kitisztítják a legjobban eliszapolódott részeket, a vízfolyást szegélyező bokrokra és árnyat adó fákra vigyázva rendbe teszik a folyópartot is, sőt ahol arra szükség van fákat és cserjéket is ültetnek.