Rekord árvíz Szibériában

2019. július 6.

Hírek

A kelet-szibériai Irkutszki területen továbbra is súlyos árvíz pusztít, amelyet az olvadással megtetézett heves esőzések okoztak. legkevesebb 14 ember meghalt, 13 másik eltűnt. A hatóságok rendkívüli állapotot rendeltek el. Ez a legsúlyosabb árvíz több mint 100 éve, amióta a területen meteorológiai megfigyeléseket végeznek.

Íme bolygónk legmagasabb fája

2019. április 12.

Hírek

A 100,8 méter magas borneói növény a világ legnagyobb trópusi fája. A fa a Menara nevet kapta, amely a maláj “torony” szóra utal.

2016 lehet a legforróbb év

2016. július 23.

Hírek

Június volt a tizennegyedik hónap egy huzamban, amikor rekord hőmérsékletet mértek a szárazföldek és az óceánok fölött. Londonban 2017-től drasztikus összegeket fizettetnek azokkal a járműtulajdonosokkal, akik 2005 előtt gyártott autókkal közlekednek, de úgy néz ki, ez sem lesz elég ahhoz, hogy megfelelő mértékben javuljon a levegő minősége. A megoldás, hogy ki kell tiltani a dízelüzemű… Tovább »

Szabadon Rocky, a rekorder homár

2012. február 25.

Hírek

Visszaengedték az Atlanti-óceánba az északkelet-amerikai Maine állam partjainál kifogott rekordméretű homárt. A 12,25 kilogrammos jószág ollói akár egy ember karját is szét tudnák roppantani – mondta Elaine Jones, a helyi tengerkutatási minisztérium munkatársa.