Nagyon pörögnek az e-autók: bajnok a Renault Zoe

2018. február 10.

Hírek

Felpörgött a konnektorról tölthető elektromos autók értékesítése Európában, ez volt a leggyorsabban bővülő kategória tavaly. Idén a várakozások szerint már a teljes autópiac mintegy 4 %-át adhatják. De melyek voltak a vásárlók kedvenc modelljei 2017-ben?

Zöldrendszám: nem a luxusterepjárókat vegzálják

2017. április 20.

Hírek

Leszedik a zöldrendszámot az egyik leginkább környezetbarát járműről, ami elég jól jelzi, hogy milyen felemás elvek mentén működik a környezetvédelem szlogenje alatt zajló “zöldre motiválás” is hazánkban.

A Renault cáfolja az emissziós csalást

2017. március 16.

Hírek

Cáfolta a Renault autógyár, hogy az emissziós értéket illetően csalásra lehetőséget adó szoftverrel szerelték fel dízelmotoros modelljeiket, ahogy azt a Libératon című napilap állítja. A cég szerint minden szabályt betartottak. Tegnap házkutatás volt az Audinál.

Dieselbotrány: VW után Renault

2016. január 15.

Hírek

A Renault autógyár megerősítette, hogy a francia hatóságok házkutatást tartottak a vállalat több részlegénél a Volkswagen-motorok emissziós értékeivel kapcsolatos botrányt követően indított vizsgálat keretében, de nem találtak csalásra lehetőséget adó szoftverrel üzemelő motort. Szoftver nincs, de légszennyezés van.

Milliókat öl a Renault a zöld motorokba

2015. december 19.

Hírek

A Renault bejelentette, hogy évi 50 millió eurót fordít a motorok károsanyag-kibocsátását csökkentő technológiai fejlesztésekbe annak érdekében, hogy csökkenjen az eltérés a próbapadokon mért és a tényleges használat során kibocsátott tényleges mennyiségek között.

Francia kormánytámogatás az autóiparnak

2012. július 26.

Hírek

A francia kormány tegnap több százmillió eurós programot jelentett be a gyengélkedő hazai autóipar támogatására. Növelik a környezetkímélő kocsik gyártásának szubvencióját, és hitelekkel segítik a beszállító kis- és középvállalatokat.