Több mint 200 elhullott rénszarvast találtak a Spitzbergákon

2019. július 30.

Hírek

Több mint kétszáz elhullott rénszarvast találtak ezen a nyáron a Norvégiához tartozó Spitzbergák szigetcsoporton, kutatók szerint haláluk a klímaváltozás számlájára írható. A rénszarvasok valószínűleg éhen haltak, mivel nem találtak legelni való élelmet – vélik a Norvég Sarki Intézet (NPI) kutatói, akik a vadon élő rénszarvas-populációt kísérik figyelemmel.

Több tucat rénszarvast ítéltek halálra karácsony előtt

2017. december 23.

Hírek

Pár nappal karácsony előtt hagyta helyben a norvég legfelső bíróság azt a rendeletet, amely kötelezi a rénszarvas tenyésztőket, hogy csökkentsék a csordáik létszámát. A döntés ellen a 25 éves Jovsset Ante Sara fellebbezett, mert úgy érzi kevesebb rénszarvasból nem tud megélni.

Zsugorodnak a Mikulás rénszarvasai a sarkköri éghajlatváltozás hatására

2016. december 15.

Hírek

Az állatok éheznek mikor hó helyett eső esik és az ehető zuzmók jégbe-fagynak Éhező rénszarvasok tömeges pusztulása várható a globális felmelegedés miatt – figyelmeztettek a tudósok A klímaváltozás hatásai olyan erősek, – állítják a legújabb kutatások – hogy teljesen átalakítják a rénszarvasok élőhelyeit; éhezésre és konkrét, testi összezsugorodásra ítélve a koplaló állatokat.

60000 éhenhalt rénszarvas

2014. május 13.

Hírek

Több mint hatvanezer rénszarvas halt éhen télen és tavasszal Oroszország északi részén a szokatlanul zord időjárási körülmények miatt.

Pusztulnak a svéd jávorszarvasok

2013. október 24.

Hírek

Titokzatos jávorszarvas-pusztulás okai után kutatnak szakértők Svédország déli részén. Különösen érintett Öland szigete, ahol a becslések szerint már csupán háromszáz jávorszarvas él.

Bérvadászok mészárolják le a rénszarvasokat

2013. január 9.

Hírek

Nagyjából háromezer rénszarvast készülnek kilőni egy, a Déli-sark közelében fekvő szigeten, hogy véget vessenek az állatok környezeti pusztításának. A Déli-Georgián élő populáció eltapossa a helyi növényzetet, és komoly fenyegetést jelent a sziget királypingvinjeire is.

Rénszarvasrém toplista

2011. május 24.

Hírek

Harminchárom rénszarvasborjúval végzett egyetlen medve röpke három hét alatt Svédországban.