Betiltották Franciaországban a rövid távú belföldi repülűjáratokat

2023. május 25.

Hírek

Franciaországban betiltották a belföldi repülőjáratokat azok között a városok között, amelyek esetében két és fél óra alatt meg lehet tenni az utat vonattal is. Az új szabály alapján Párizsból már nem lehet repülővel utazni Nantes-ba, Lyonba vagy Bordeaux-ba.

Betiltják a rövid távú belföldi repülőjáratokat franciaországban

2022. december 6.

Hírek

Az Európai Bizottság is jóváhagyta, így Franciaország betilthatja a 2,5 órásnál rövidebb, belföldi repülőjáratokat az olyan városok között, amik vasúttal is össze vannak kötve. A tilalom kezdetben csak 3 útvonalat érint, amelyek Párizs, Nantes, Lyon és Bordeaux között közlekednek.

Nagy engedményt adott az EU a légitársaságoknak

2022. október 13.

Hírek

Az európai uniós tagállamok állandó brüsszeli nagykövetei megállapodtak abban, hogy a légi közlekedési ágazatot súlyosan érintő válság miatt ideiglenes mentességet biztosítanak a résidőkre vonatkozó szabályok alól az uniós repülőtereken.

Itt az ideje betiltani a magánrepülőgépeket

2022. augusztus 25.

Hírek

A Francia közlekedési miniszter szerint itt az ideje betiltani a magánrepülőgépeket. Clément Beaune szerint az intézkedés nagyon kis számú emberre lenne hatással, de hatalmas ökológiai előnyökkel járna.

A turisták a legnagyobb környezetszennyezők?

2022. augusztus 6.

Hírek

Mallorca talán minden más helynél jobban járul hozzá a globális felmelegedéshez. A főszezonban másfél percenként száll le vagy fel egy repülőgép a turistaparadicsomban. 195 millió turista érkezett Mallorcára légi úton az elmúlt 20 évben. 1,4 millió repülőgép le és felszállását regisztrálták a repülőtéren.

Az utasok fizetik meg a környezetbarát repülőgép-üzemanyag árát

2022. február 12.

Hírek

Az évszázad közepére a repülési ágazati szükségletének 65 százalékát fedezheti környezetbarát repülőgép-üzemanyag (SAF), melyet leggyakrabban növényi alapú vagy használt étolaj-származékokból és az állati zsiradékokból állítanak elő.

Nagy légitársaságok támogatják az európai éghajlatvédelmi intézkedéseket

2022. február 5.

Hírek

Négy nagy légitársaság – az easyJet, a Ryanair, a Jet2 és a Wizz Air – az Európai Közlekedési és Környezetvédelmi Szövetséggel (T&E, amelynek a Levegő Munkacsoport is tagszervezete) közösen azonos, a célállomástól független szabályokat követel az európai repülőterekről induló valamennyi járatra. Szükség van a változásra ahhoz, hogy Európában 2050-ig ténylegesen széndioxid-mentessé tegyék a légi közlekedést.