Álszent klímavédők

2019. augusztus 6.

Hírek

Titkos, VIP klímavédelmi zöldrendezvény volt a minap Szicíliában. 114 magánrepülővel érkeztek a Föld megmentéséről szóló konferenciára a sztárok.

EU tűzoltó flotta az erdőtüzek ellen

2019. május 21.

Hírek

A közelgő nyár erdőtüzeinek kockázataira való felkészülés jegyében az Európai Bizottság létrehozta az Európai Unió tűzoltó légi járművekből álló első flottáját – közölte Hrisztosz Sztilianidesz humanitárius segítségnyújtásért és válságkezelésért felelős biztos.

70.000 madarat vadásztak le fölöslegesen

2017. január 15.

Hírek

Mintegy hetvenezer madarat lőttek le a New York-i repülőterek környékén 2009 óta, amikor az egyik járatnak a Hudson folyón kellett kényszerleszállást végrehajtania, mert a repülőgép hajtóművébe madár került. Mostanra kiderült, hogy a hajtóvadászatnak semmi haszna nem volt.

Zéró emisszióval a Föld körül

2016. július 26.

Hírek

A Solar Impulse történelmet írt azzal, hogy az első, kizárólag napenergiával hajtott repülőgépként sikeresen befejezte földkerülő repülőútját! A Kairóból felszálló gép sikeresen teljesítette az út utolsó, 48 órás etapját, majd közép-európai idő szerint hajnali 2 óra 5 perckor leszállt Abu-Dzabiban, a kiindulási állomására.

Kalapoznak a tönkrement a Solar Impulse túléléséért

2015. július 30.

Hírek

Bertrand Picard, a Solar Impulse 2 napelemes repülőgép pilótája húszmillió eurót akar gyűjteni 2016-ban, hogy a repülő folytathassa Föld körüli útját. A Solar Impulse 2 leszállás nélkül, 118 óra alatt tette meg a kb. 8000 km-es útját Japánból Hawaiira, innen viszont már a hő okozta károk miatt nem tudott felszállni.

Újra kényszerpihenőn a Solar Impulse 2

2015. július 13.

Hírek

Augusztus előtt már nem szállhat fel a hő okozta károk miatt a Solar Impulse 2 napelemes repülőgép, mely július 3-án érkezett Hawaiira, miután leszállás nélkül, 118 óra alatt tette meg több mint 8000 kilométeres útját Japánból a csendes-óceáni szigetre.

Óceán felett szárnyal a napelemes repülő

2015. május 31.

Hírek

A kínai Nankingból ma hajnalban felszállt a Solar Impulse 2 napelemes repülőgép, hogy teljesítse világ körüli útjának eddigi legnehezebb szakaszát, a Csendes-óceán átrepülését.

Brutálisan szennyeznek a repülőgépek

2015. május 8.

Hírek

Egy repülő felszálláskor másodpercenként 100 milliárd nagyon apró egészségkárosító részecskét bocsát ki A repterektől akár tíz kilométerre lakók is a mindennapi légszennyezés háromszorosának vannak kitéve, ha a városközpont irányába fúj a szél.