100 millió utast szolgál ki a világ legnagyobb repülőtere

2019. július 1.

Hírek

Kína mer nagyot álmodni, és meg is valósítja. Kevesebb mint 5 év alatt sikerült felhúzni a semmiből a Daxing Nemzetközi Repülőteret, ami nagy mértékben tehermentesíti a Peking 2008-ban megnyitott másik repülőterét.

A repterek is csökkentik karbon lábnyomukat

2017. október 21.

Hírek

Kétszáz reptér csatlakozott a Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (ACI) által életre hívott karbonmentességi programhoz, amelynek fő célkitűzése a repülőterek szén-dioxid-kibocsátásának csökkentése.

70.000 madarat vadásztak le fölöslegesen

2017. január 15.

Hírek

Mintegy hetvenezer madarat lőttek le a New York-i repülőterek környékén 2009 óta, amikor az egyik járatnak a Hudson folyón kellett kényszerleszállást végrehajtania, mert a repülőgép hajtóművébe madár került. Mostanra kiderült, hogy a hajtóvadászatnak semmi haszna nem volt.

Megéri a reptérnek is napenergiára váltani!

2015. október 13.

Hírek

Augusztusban az indiai Cochin Nemzetközi Repülőtér lett a világ első olyan repülőtere, ami teljesen napenergiával működik. A 46150 napelemes befektetés 5 éven belül megtérül.

Kitoloncolták az év emlőseit a reptérről

2015. április 14.

Hírek

Nem kevesebb, mint 46 ürgét „toloncoltak ki” a Budapest Airport, a Kaposvári Egyetem és Kiskunsági Nemzeti Park szakemberei a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér területéről. A nagyszabású környezetvédelmi (és nem idegenrendészeti) akció célja az volt, hogy növeljék a repülőgép forgalom biztonságát és megóvják a fokozottan védett, Magyarországon őshonos rágcsálókat.

Kizöldül a vitorlázórepülő nemzeti bajnokság

2014. július 12.

Hírek

A 21. század legnagyobb kihívásaira reagálva és korunk trendjeit követve az 59. Magyar Nemzeti Vitorlázórepülő Bajnokság idén is, az előző években elért nagy sikerekre való tekintettel a fenntarthatóság és a környezetvédelem szempontjainak figyelembevételével kerül megrendezésre július 12 – 22 között Őcsényben.

A tűzszerészek ürgéi

2013. április 28.

Hírek

Lőttek az ürgének, lehetne kis túlzással és sommásan leszögezni a (volt) Mátyásföldi – repülőtér szélén álldogálva. Akit péntek délután hozott ide jó sorsa, végignézhette – persze a biztonsági zónán kívülről -, hogyan hatástalanítanak egy háborús lőszert a tűzszerészek. De vajon miért pont a reptér ürgemezőjét kell telibe robbantani?

Az Audi fontosabb a természeti értékeknél?

2012. július 16.

Hírek

Készül-e újabb Natura 2000-es területeket átadni az autóiparnak a kormány – kérdezte az LMP a vidékfejlesztési tárcától a parlament utolsó ülésnapján. Az igenlő válaszból kiderült, hogy a természetvédelemért is felelős minisztérium szerint az ipartelepítés fontosabb a magyar természeti értékek megóvásánál.

Hortobágyon landoltak a reptéri madarak

2012. július 10.

Hírek

Elsősorban repülésbiztonsági okok miatt madárvédelmi szakemberek segítségével összesen 22 vörösvércse-fiókát fogtak be a ferihegyi repülőtér légterében az utóbbi hetekben, a madarakat a számukra sokkal biztonságosabb Hortobágyi Nemzeti Parkba telepítették át.