Íme az MVM gázos bűvésztrükkje

2023. december 1.

Hírek

Az egyik kezével 721 milliárd forint támogatást nyújtott a kormány az állami energiacégnek, az MVM-nek az adófizetők pénzéből a rezsicsökkentés miatti veszteségek ellentételezésére, a másikkal most visszavesz 309 milliárdot osztalék formájában. Teheti, mert az MVM jól keresett az átlag feletti mennyiséget fogyasztó lakosságnak kitalált piaci gázáron.

Eljutnak-e az uniós források Magyarországra?

2023. december 1.

Hírek

Az Európai Unió országainak kormányait tömörítő Európai Tanács az Európai Bizottság javaslata alapján minden évben országspecifikus ajánlásokat fogad el. Esélylatolgatás az országspecifikus ajánlások tükrében.

Orbánék a rezsicsökkentést fizettetik ki velünk az emelt árú új hulladékos teherrel

2023. október 31.

Hírek

Utoljára a teherautók használatarányos útdíját vezették be olyan rosszul előkészítetten a magyar gazdaságban, mint idén a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszert (EPR), amely a feje tetejére állította a viszonyokat sok vállalat hulladékgazdálkodásában. A kormány hulladékmutyija: bürokratikus káosz és elszálló árak, de a MOHU-MOL jól jár.

30 évre titkosítanák Orbánék a vízdíjadatokat – sok tízmilliárd a tét

2023. október 25.

Hírek

30 évre titkosítaná a vízhálózatra, létesítményre és berendezésre vonatkozó, a tárca részére készített javaslatokban foglalt adatokat az Energiaügyi Minisztérium egy, a múlt héten társadalmi egyeztetésre bocsátott törvénymódosítással. Az államosítást is felgyorsíthatják a mostani törvényjavaslattal.

Az európai Zöldek „találtak” 4 milliárd eurót Magyarországnak

2023. szeptember 28.

Hírek

Az ideiglenes spanyol vagyonadózási modell átvétele több mint 270 milliárd euróval gyarapíthatná a tagállamok büdzséjét, erre jutott egy kutatócsoport, amelyet a Zöldek EP-képviselőcsoportja kért fel a munkára. A javaslat elméleti, hiszen az adózás tagállami hatáskör, vagyis magyarországi megvalósítása a magyar kormányon múlik. Kiszámolták: ezzel meg lehetne oldani a magyar tanárok fizetésemelését is. Mindössze a gazdagoknak… Tovább »

A Noszty fiú esete a napelemesekkel

2023. szeptember 1.

Hírek

Szerelemnek indult ez a történet de nagyon más lett belőle. A dzsentri és a polgárlány, avagy a szabályozó állam és a napelemekbe beruházó magánszféra története sem lesz romantikus regény, legalább is a jelen állás szerint. Gyurcsik Attila vendégírása.