Zöld konferencia a Parlamentben

2012. szeptember 21.

Hírek

Szeptember 20-án a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) és partnerei konferencián értékelték a júniusban megtartott nemzetközi “Rio+20” konferencia utáni helyzetet.

Rio+20: fenntartható jövő helyett papírhalom

2012. június 28.

Hírek

Áttörés és kötelező érvényű megállapodás nélkül végződött a Rio+20 fenntarthatósági konferencia. A fejlődők és fejlettek közti ellentétek egyre mélyebbnek tűnnek, miközben lassan nem lesz mit megóvni. A WWF szomorúan vette tudomásul, hogy a fenntartható jövőhöz vezető úton nem léptünk előre, mindössze egy dokumentum lett a nagy felhajtás végterméke.

Fenntarthatósági Csúcs konkrét eredmények nélkül

2012. június 25.

Hírek

A Föld egyre súlyosbodó ökológiai és társadalmi helyzete is jelzi, hogy a június 20-22 között tartott ENSZ csúcstalálkozó a fenntartható fejlődésről volt az emberiség egyik utolsó esélye, hogy egy éles fordulatot véve lépjen fel a Földön élő teremtmények, köztük a Homo sapiens sapiens védelme érdekében. A Rio+20 konferencia éppen ezért egyedi lehetőséget kínált, egyben a… Tovább »

Rio+20: nevében csúcs, valójában mélypont

2012. június 24.

Hírek

Érdemi döntések és a globális környezeti problémák megoldását segíteni képes, kötelező érvényű megállapodások nélkül ért véget a Rio+20 elnevezésű környezetvédelmi csúcstalálkozó a braziliai Rio de Janeiro-ban.

Fenntartható fejlődés: létfontosságú cél Magyarország számára is!

2012. június 24.

Hírek

“Bár az elmúlt húsz évben történtek előrelépések abba az irányba, hogy a világgazdaság működését a fenntartható fejlődés irányába hangolják át, az erőfeszítések növelésére van szükség.” – mondta dr. Gurmai Zita, az MSZP EP-képviselője ma az MSZP környezetvédelmi és nőtagozatának közös rendezvényén, a Rio+20 csúcstalálkozóval kapcsolatosan.

Zöld fénybe borul a Rio de Janeiro-i Megváltó Krisztus Szobor

2012. június 21.

Hírek

Az ENSZ Rio+20 Fenntartható Fejlődés Konferenciájának idején zöld fényben úszik a Megváltó Krisztus szobor, a fenntarthatóság jelentőségére figyelmeztetve. A világ hét új csodája egyikeként számon tartott Rio de Janeiro-i szobrot az Osram 300, nagy energiahatékonyságú LED projektora világítja meg a korábbinál 75%-kal kevesebb energia felhasználásával.

Nincs még 20 évünk, most kell cselekedni!

2012. június 20.

Hírek

Megkezdődött a RIO+20 konferencia, amelyen a Föld országainak állam- és kormányfői tárgyalnak majd a fenntartható fejlődésről. Máris a kudarc felhői gyülekeznek a város felett. Elképzelhető ugyanis, hogy a koppenhágai klímakonferenciához hasonló erőtlen és értelmetlen megegyezés zárja majd a tárgyalássorozatot. A WWF ezért a hazai riói delegációt vezető államfőnek tettekre sarkalló levelet küldött.

Plakátokkal is a fenntartható fejlődésért

2012. június 19.

Hírek

30 grafikusművész a világ minden tájáról plakátokat készített Glob-all Mix címen a fenntartható fejlődésről szóló Rio+20 nemzetközi konferenciára; a plakátkiállítást a tanácskozás megkezdésekor, holnap egyszerre nyitják meg 43 országban, így Magyarországon is a budapesti Képviselői Irodaház Aulájában.

Látványnövekedés a hamis GDP miatt

2012. június 18.

Hírek

A világ legnagyobb, illetve leggyorsabban fejlődő gazdaságainak teljesítménye sokkal kisebbnek mutatkozna, ha a természeti és az emberi erőforrások fogyasztásából képzett mérőszámokkal korrigálnák a csak forgalmi adatokat tartalmazó hazai összterméket, a GDP-t.