Verespatak megmenekült?!

2021. július 28.

Hírek

Az UNESCO Világörökség Bizottsága két napja délelőtt megszavazta, hogy tegnaptól Verespatak is a világörökség része! Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Az RMDSZ irányítja a környezetvédelmet

2020. december 19.

Hírek

Tegnap sikerült megállapodni az új román kormány összetételéről, amelyben 1 miniszterelnök-helyettest és 3 minisztert is a Romániai Magyar Demokrata Szövetség ad. Romániában külön nevesített minisztériuma van a környezetvédelemnek, nálunk az Orbán rezsim 2010-ben az Agrárminisztérium- egyre jelentéktelenebb – államtitkárságába szervezte a leépített környezetügyet. Facebook Notice for EU! You need to login to view and post… Tovább »

Ciános technológiával is lehet majd bányászni a természetvédelmi területen?

2017. október 31.

Hírek

Alig érte el az erdélyi magyar sajtó ingerküszöbét az a tény, hogy Románia szenátusa – beleértve az RMDSZ hat szenátorát is – tegnap 66 igen szavazattal elfogadta azt a tervezetet, melynek értelmében lehetővé válik a védett természeti területek határainak módosítása, valamint az azokon belül található altalajkincsek kibányászása. Facebook Notice for EU! You need to login… Tovább »

Csúszik a verespataki bányaberuházást elősegítő törvénytervezet

2013. november 7.

Hírek

Várhatóan hétfőn szavaz a román verespataki parlamenti különbizottság a bukaresti kormány által kidolgozott azon törvénytervezetről, amely az aranybánya-beruházást hivatott elősegíteni. Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Verespatak miatt kellett lemondania a környezetvédelmi miniszternek?

2012. április 6.

Hírek

A román miniszterelnök sürgeti a verespataki engedélyezést. Korrupciós vádakkal nyomozás indul Borbély László környezetvédelmi miniszter ellen. “Visszavonhatatlanul érvénytelen” a bányanyitást lehetővé tévő verespataki területrendezési terv. Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

A hazai zöldek szerint elfogadhatatlan Verespatak elpusztítása

2012. március 19.

Hírek

A Környezet- és Természetvédelmi Szervezetek Országos Találkozója (OT) szerint a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek (RMDSZ) határozottan ki kell állnia a verespataki cianidos aranybánya beruházás ellen. A zöldek hétvégén megfogalmazott állásfoglalása szerint elfogadhatatlanok a verespataki aranybánya tervek. Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Hallgat Verespatakról és hátat fordít választóinak az RMDSZ?

2012. február 27.

Hírek

Nem kapott választ a három környezetvédelmi szervezet nyílt levele, amelyet a Szövetségi Képviselők Tanácsához címeztek. Ellenben a gyűlésre igyekvő aktivistákat, még mielőtt a marosvásárhelyi SZKT helyszínére érkezhettek volna, a „legfelsőbb szintről” utasított tisztek és rendfenntartó erők várták. Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Verespatak nem szerepel a kormányprogramban

2012. február 18.

Hírek

Nem képezi részét a verespataki ciántechnológiás bányaberuházás az új román kormány programjának – jelentette ki Marosvásárhelyen Borbély László romániai környezetvédelmi minisztere. Traian Basescu államfő szerint a munkahelyteremtésben a bányák újranyitása is lehetséges. Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

RMDSZ, ne áruld el Verespatakot!

2012. január 24.

Hírek

Ismét felpörgött a Verespatak megmentését célzó kampány: “RMDSZ, ne áruld el Verespatakot!” feliratú óriásplakátok jelentek meg a román-magyar határátkelőknél, valamint a ferihegyi reptérre vezető úton. Te is küldj levelet az RMDSZ vezetőinek! Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!