Szálló por: ha nem akarod megoldani, alakíts bizottságot!

2013. november 3.

Hírek

Az egyik legveszélyesebb légszennyezőnek számító szálló por koncentrációja többévnyi lassú csökkenés után újra emelkedésnek indult, a probléma megoldatlansága miatt immár ötödik éve uniós kötelezettségszegési eljárás folyik ellenünk – minderre a magyar állam hivatalos reakciója eddig egy tárcaközi bizottság felállítása volt.

Megszűnik a Ro-La: 30 ezer kamion zúdul a sztrádákra

2012. október 17.

Hírek

Véget ér a Ro-La magyarországi korszaka: decemberben indul utoljára Szegedről az ausztriai Welsbe kamionokat szállító vasúti szerelvény. 30 ezer nyerges vontató zúdul az autópályákra. LMP: kapjon a vasúti kamionszállítás állami támogatást!

Végveszélyben a kamionok vasúti szállítása

2012. október 11.

Hírek

A kamionok vasúton történő szállítása, a RoLa tisztességes piaci körülmények között versenyképes, nem szorul állami támogatásra. Mindaddig azonban, amíg a RoLának meg kell fizetnie a pályahasználati díjat, a kamionok viszont lényegében nem fizetnek útdíjat, nem egyenlők a feltételek.

Hogyan mentsük meg a közösségi közlekedést?

2011. november 19.

Hírek

A kormány brutálisan megvágja a közösségi közlekedés támogatását és újabb kedvezményeket ad a közútnak. Ennek eredménye az utazókat sújtó áremelés lehet, emellett külföldi kamionok tízezrei zúdulnak útjainkra. Az LMP olyan indítványokat nyújt be, amellyel a közösségi közlekedés valamennyi szereplője jól járhat.