Balatoni üdülésén gyűrűzzön 3 méteres hattyúkat

2015. augusztus 11.

Hírek

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület ötödször szervezi meg a balatoni bütyköshattyú-állomány látványgyűrűzését augusztus 13–14-én. A madarak befogása és jelölése többnyire a leglátogatottabb strandokon történik, az akcióban a tóparton pihenő érdeklődők is részt vehetnek. Izgalmas lesz, hogy a majdnem 3 méteres szárnyfesztávú, erős és harcos hattyúkat puszta kézzel kell elfogni.

A kaland házhoz jön – a Magyar Természettudományi Múzeum országos kalandtúrája

2015. május 23. - 2015. június 13.

Helyszín: országos programsorozat

Programok

Tízállomásos országjáró túrára indult a Magyar Természettudományi Múzeum, hogy A kaland házhoz jön című projekt keretében a különböző települések lakóival jobban is megismertesse környezetük természeti kincseit. A Magyar Természettudományi Múzeum országos kalandtúrája a szó szoros értelmében is útnak indult, hiszen természetismereti játékokkal rakott kamionunjuk Mosonmagyaróvártól Szegeden át Miskolcig az ország 11 pontján találkozik majd gyerekekkel,… Tovább »

Roadshow a GMO-mentes mezőgazdaságért

2013. október 30. - 2013. december 05.

Helyszín: országos programok

Programok

Október 30-án Apagyon indul a Vidékfejlesztési Minisztérium „Roadshow a GMO-mentes mezőgazdaságért” elnevezésű rendezvénysorozata, melyet ezúton ajánlok szíves figyelmébe. Időpontok és helyszínek: 1. 2013. október 30. – Apagy, Lippai János Szakközépiskola és Szakiskola tanüzeme 2. 2013. november 5. – Győr Bartók Béla Megyei Művelődési Központ, Czuczor Gergely u. 17. 3. 2013. november 7. – Jászberény Honvéd… Tovább »

GREENERATION: program a tudatos, zölden gondolkodó generációért

2013. március 13. - 2013. április 30.

Helyszín: országos vándorkiállítás

Programok

Öt állomásból álló vándorkiállítást indít útnak 2013 tavaszán a környezetkímélő és emberközpontú irodai munkavégzés, a fenntartható új üzleti modellek és felelős vállalkozások meghonosításának legnagyobb hazai képviselője, a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért. A KÖVET Egyesület közreműködésével 15 év alatt 120 cégnél 18 ezer dolgozó több mint 300 ezer négyzetméter irodát alakított át a Zöld Iroda… Tovább »