1 millió állat- és növényfajt sodort a “bölcs ember” a kihalás szélére

2019. május 7.

Hírek

Az emberi tevékenység következtében a fajok tömegesen pusztulnak ki – számol be a most nyilvánosságra hozott legfrissebb biológiai sokféleségről szóló ENSZ-jelentés. Azonnali intézkedések kellenek a természetes élőhelyek, mint az óceánok és az erdők világszintű védelme érdekében, de ezen túl gyökeres változásokra van szükség a mezőgazdaságban, az élelmiszertermelésben és a fogyasztásban, sőt az étrendünkben is.

A hazai hal evésével tehetünk a környezetünkért

2018. december 24.

Hírek

Kuriózumok a halastavaink Európában: a természetvédelmi kincsnek számító vizes élőhelyeken tenyésztett hal húsa is egészségesebb. A tógazdaságok azonban nehezen maradnak fenn, ha csak évente egyszer, karácsonykor eszünk hazai halat.

Rakonczay Zoltán emlékére

2018. október 5.

Hírek

Nem volt és ma sincs még egy ember, aki úgy ismerte az országnak minden zugát, mint ő. És aki úgy ismerte minden munkatársát is! Tudta az összes természetvédelmi őr nevét és azt is kinek hány gyereke van.Hatalmas tudását könyveiben, számtalan írásában és az egyetemi oktatásban is kamatoztatta és így generációknak adta át a természet szeretetét.

Boldog születésnapot Greenpeace!

2016. szeptember 16.

Hírek

„Egy jobb világ nemcsak lehetséges, de már úton is van felénk” – Így született a Greenpeace legendája. A zöld szervezet története egy maroknyi megszállott ember összefogásával kezdődött a kanadai Vancouver kikötővárosában, épp 45 évvel ezelőtt.

Orbán antizöld birodalma – Rodics Katalin környezetvédelemről és földrablásról

2015. november 6.

Hírek

Rodics Katalin a hazai környezetvédelmi szakma meghatározó személyisége, az államigazgatásban eltöltött évtizedek után jelenleg a Greenpeace mezőgazdasági felelőseként dolgozik. Az átlátszó arról kérdezte, hogy miként építette le a rendszer a környezetvédelmet, miért siet a kormány az állami földeladásokkal, és hogyan szennyezik be génmódosított takarmányokkal az országot egy kormányközeli álcivil szervezet segítségével.

Sarkvidéki Napkelte az Adrián

2013. április 14.

Hírek

A Greenpeace Rijekában hívja fel a figyelmet a hétvégén a tengerek túlhalászatának veszélyeire, és arra, hogy az Európai Unióban nemsokára elfogadják a közös halászati politika reformját. 217 civil szervezet szólította fel az uniós minisztereket, hogy vessenek véget a túlhalászatnak.

Rodics Katalin a Greenpeace-nél

2011. október 21.

Hírek

Rodics Katalin, aki 26 éven át töltött be meghatározó pozíciót az államigazgatás természetvédelmi területén, októbertől a Greenpeace munkatársaként dolgozik tovább. A természetvédelem szinte minden elszánt vezetőjét eltüntették a rendszerből.

Két államtitkáron is átnyúlt a vadászlobbi

2011. április 21.

Hírek

“Preventív jelleggel mentette ki” Rodics Katalint a Vidékfejlesztési Minisztérium vezetése a Közép-magyarországi Környezetvédelmi Felügyelőséghez, nehogy még jobban kicsinálja a vadászlobbi – írja a hirszerzo.hu.