Madarak százait pusztították el a római szilveszteri tűzijátékok

2021. január 1.

Hírek

Madarak százai pusztultak el Róma belvárosában szilveszter éjjel, vélhetően a pirotechnikai eszközök miatt. A Termini főpályaudvar körüli utcákban ma reggel készült felvételeken madarak, főleg seregélyek tetemének sokasága látható szerte az aszfalton.

Szemétkáosz Rómában

2019. január 7.

Hírek

Egészségügyi vészhelyzetről ír az olasz sajtó, miután az elszállítatlan háztartási hulladék ismét beborítja Róma utcáit. A kritikus szeméthelyzet miatt az olasz főváros mintegy 3 ezer iskoláját nem akarták megnyitni a téli szünet után ma újrakezdődött tanév első napján.

Méhekkel tanulmányozzák Róma légszennyezettségét

2018. augusztus 2.

Hírek

Az olasz főváros biodiverzitását és légszennyezettségét tanulmányozzák méhek segítségével olasz méhészek, akik Róma központjában 15 méhkaptárt helyeztek ki épületek tetejére.

Rómának a korrupció miatt nem kell stadion sem

2017. január 30.

Hírek

Lefújhatják a Rómába tervezett nagy stadion építését, nem adhatja ki az önkormányzat az építési engedélyt. 1,3 milliárd euró a tét. Ha már a taljánok a korrupcióra hivatkoznak…

Rómát sem kímélte a tornádó

2016. november 8.

Hírek

Szokatlanul erős tornádó pusztított vasárnap este Rómában, írja az Időkép. A forgószelet heves esőzések kísérték, a víz utcákat öntött el. Az Ansa hírügynökség szerint ketten meghaltak, és komoly károk keletkeztek a város északi részén.

Róma nem akar tönkremenni az olimpiába

2016. szeptember 18.

Hírek

Virginia Raggi római főpolgármester a jövő héten jelenti be hivatalosan, miként döntött az olasz főváros a 2024-es nyári olimpiai játékok megrendezésének pályázatáról, de nemet fog mondani – írta a Corriere della Sera olasz napilap.

Rómának nem kell a 24-es olimpia

2016. szeptember 8.

Hírek

A Rómát irányító 5 Csillag Mozgalom vezetői szerint rengeteg pénzt kellene feleslegesen elkölteni az olimpiára, az összeg nagy részét a korrupt politikusok és vállalkozók úgyis ellopnák, a város pedig még jobban eladósodna. Az 1990-es foci vébére felvett hitelek utolsó törlesztőjét is csak idén januárban fizette vissza az ország.

Itáliában hasít Európa leggyorsabb vonata

2015. június 3.

Hírek

A hónap közepén helyezik üzembe Olaszországban Európa leggyorsabb és legkényelmesebb szupervonatát. Michele Mario Elia, az olasz államvasutak vezérigazgatója szerint a hihetetlen komfort nem kerül többe.

Tovább ketyeg az olasz “szemétbomba”

2012. december 28.

Hírek

Az év végére újabb válsághelyzet alakult ki Olaszországban a háztartási hulladék miatt. Szemétben áll a déli Foggia városa, de a háztartási hulladék elszállítása gondot okoz Rómában is. A sajtó szerint a háttérben a helyi szervezett bűnözés áll, amely magának akarja megszerezni a szemétszállítás üzletét.