Ébert Ágoston kapta a Karátson Gábor 2022. évi díjat

2023. május 21.

Hírek

2023. május 16-án a Fellini Kultúrbisztróban a Duna Charta vezetősége átadta a 2022. évi Karátson Gábor-díjat, amelyet a Római-part védelme érdekében kifejtett hosszú és elkötelezett munkásságáért ítélték oda Ébert Ágostonnak.

Megmarad a Római-part megszokott zöld képe

2023. március 2.

Hírek

Tarlós fairtásos partmenti gátas ámokfutása talán végleg a kukába kerülhet. Maradnak a fák, a Királyok útja-Nánási út szakaszon épülhet meg a Római-parti gát a városvezetés számításai szerint a következő uniós ciklusban.

Bardóczi Sándor: a természetvédelem nem politikai furkósbot

2021. augusztus 15.

Hírek

Ősszel két olyan fasor-rekonstrukció is indul, ami fájdalmas lesz. Ráadásul ez csak a kezdet, a szinte egykorú fővárosi faállomány ugyanis egyszerre ér hanyatló korszakába. Bardóczi Sándor főtájépítésszel a lopakodó olimpia, a méhlegelők mellett arról is beszélgetett a Népszava, hogy mi állíthatja meg a kormányt.

Tesztnap a Római Szabadstrandon 2.0

2020. július 13.

Hírek

Tesztüzemű egy napos szabadstrandot tartott a Római-parton július 11-én, szombaton a Maradjanak Fák a Rómain civil csapat és a Valyo Egyesület.

Vadevezés vagy vad építkezés: mi legyen a Római-parttal?

2020. február 27.

Hírek

A Város és Folyó Egyesülettel együtt az index három részes, Sodrás című sorozatban tárja fel a budapesti Duna-partok legtermészetesebb és legforgalmasabb szakaszait. Tájépítészek, építészek, környezetvédelmi szakemberek, helyi lakosok mesélnek a Római partról,

Nem lesz fagyilkos part menti mobilgát a Rómain

2020. január 28.

Hírek

Új gyalogos híd, két méteres fal a Nánási-Királyok útján, újrafazonírozott pavilonok a sétányon – egyebek mellett ezek szerepelnek a városháza elképzeléseiben – írta meg a Népszava.

Ma legálisan örömfürdőzhet a Rómain, megmutatjuk, hol

2019. június 29.

Hírek

A Duna pesti szakaszán 1973 óta tilos fürdeni. Időközben a vízminőség sokat javult, és egyelőre vannak strandolásra alkalmas helyszínek is. A Duna és a város kapcsolatáért dolgozó Valyó egyesület június 29 szombaton 15 órától sajátos demonstrációt hirdetett meg.

Design Workshop a Rómaiért

2019. július 08. - 2019. július 14.

Helyszín: Külker Evezős Klub

Programok

A Római-part sorsa iránti felelősségtől vezérelve 2019. július 08-14. között tudományos kutatás alapú tervező- és műhelytábort szervezünk. Felkérésünk eddigi elfogadói között tudhatunk már többek között olyan kiváló szakembereket, mint Bogárdi István professzor, Csemez Attila, Csók László, Körmendy Imre, a MUT korábbi elnöke, Simonffy Zoltán, Sztojcsev Zsolt infrastruktúra- építőmérnök, Tóth Zsolt erdőmérnök. A kutatás-tervezés célja, hogy… Tovább »

Van pénz a Rómaira, de még sincs valódi előrelépés az árvízvédelemben

2019. június 2.

Hírek

Nem vesztegethetünk több időt az árvízvédelem terén! A Maradjanak a Fák a Rómain civil csoport szerint mindenekelőtt a Nánási út – Királyok úti fővédvonal kellő részletességgel kidolgozott fejlesztési tervére kellene költeni abból a 400 millió forintból, amelyet a Fővárosi Közgyűlés május 29-én megszavazott a Római-part revitalizációjára.