Akár már jövőre eltűnhetnek a fecskéink

2019. február 28.

Hírek

Drasztikusan csökkent a fecskék száma Magyarországon, és ha nem történik jelentős változás, akkor hazánkból 2020-ra eltűnhetnek a fecskék, pedig ők jelenthetnek biológiai védelmet a rovarok által terjesztetett betegségekkel szemben is. Az állománycsökkenés 3. legfontosabb tényezője, hogy az emberek leverik a fecskefészkeket.

Kelendőek a luxusárú rovarok

2018. szeptember 28.

Hírek

Ha luxusáron kínálják őket, kelendőbbek a rovarokból készült élelmiszerek, bár általában kétellyel és undorral fogadják az emberek a rovarokból készült ételeket – állapították meg a Berni Egyetem kutatói.

Bővülő lehetőségek a rovarok felhasználhatóságában

Kiadványok

Első alkalommal tartott Rovaripari konferenciát a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kara a rovarok magyar piaci felhasználhatóságának módjairól február 23-án, Budapesten. A konferencia célja, hogy platformot nyújtson a magyarországi szakértők, ipari szereplők és érdeklődők számára az egyre nagyobb nemzetközi figyelmet kapó, rovarokat hasznosítani tudó agrárszegmensek megismerésére.

Rovart egyáltalán nem eszik a magyar ember. Ez csak Soros ármánykodása

2018. február 21.

Hírek

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter alá tartozik hivatalosan a környezetvédelem – ill. ami még megmaradt belőle. S hogy milyen jó kezekben van? Ezt döntsék el Önök a Hír TV tegnapi felvételéből, melyen elhangzott: rovarokat kell ennünk, ha befogadunk menekülteket.

Tényleg át kell állnunk a rovarevésre?

2018. február 19.

Hírek

Miközben a Föld lakossága negyedének megszokott a rovardiéta, az ökoszisztémáért aggódók közül sokan úgy tartják, ez közel sem elég. Szerintük mindenkinek ízeltlábúakra kellene alapoznia a fehérjebevitele nagy, de legalábbis jelentős részét. Bár az alternatív állatifehérje-forrásban egyre többen látnak üzleti lehetőséget Nyugaton is, vannak, akik szerint az sem kímélné jobban a Földet, ha a gazdák nagy… Tovább »

I. Magyar Rovaripari Konferencia

2018. február 23.

Helyszín: SZIE Budai Campus 'K' épület díszterem 1118 Budapest Villányi út 29-43.

Programok

Mivel a rovartenyésztés a mezőgazdaság egy új, rohamos tempóban fejlődő ágazata, előbb-utóbb a zöldeknek is állást kell foglalniuk a témában. Jelen konferencia remek alkalom a felkészülésre, információgyűjtésre. További információ és regisztráció >>> A konferencia előadásai betekintést nyújtanak a rovarok felhasználhatóságára takarmányozási és élelmiszeripari vonatkozásban a magyar piacon az alábbi témákban: jogi szabályozás, rovartenyésztés, ipari felhasználhatóság,… Tovább »

Eljön a sáskaburger kora?

2017. április 10.

Hírek

A gyorsan fejlődő gazdaságok Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika – együttesen a BRICS országok – a világ népességének 40 %-át teszik ki. A jövedelmek emelkedése és a városi középosztály erősödése révén az emberek még több húst fogyasztanak: 2003 – 2012 között, a BRICS országok húsfogyasztása 6,3%-kal nőtt, és a 2022-ig szóló előrejelzések szerint évi… Tovább »