Tücsök zene (helyett tücsök sokmagvas kenyér) – Etetnek?

2023. január 26.

Hírek

Pár éve egy Finnországban élő hajdani PhD-hallgatóm osztott meg egy hírt tücsök-kifliről, amit tücskös zacskóban árusítottak és szerinte nagyon kellemes élmény volt. Semmi bajom ezzel. Aki akarja egye! Nem vitás, hogy a paleodiétába is belefér. A sajtlégy (Piophila casei – a faj nálunk is él) nyűve is Szardínián csemege.

Zöld jelzés az EU-ban a rovarsütinek és a lárva steaknek

2021. május 7.

Hírek

Az Európai Unió engedélyezte a közönséges lisztbogár, valamint lárvája árusítását és fogyasztását. A lárvák több proteint tartalmaznak, mint a marhahús, tenyésztésükhöz-feldolgozásukhoz mégis sokkal kevesebb vízre, energiára és földterületre van szükség.

Zöld jelzés a lisztkukacnak

2021. január 14.

Hírek

A világon elsőként az EU élelmiszerbiztonsági hatósága emberi fogyasztásra alkalmasnak találta a lisztkukacot, így hamarosan Európa-szerte felkerülhet majd a vendéglők étlapjára a lisztkukac-burger, lisztkukac-muffin, vagy éppen a lisztkukacos spagetti.

Akár már jövőre eltűnhetnek a fecskéink

2019. február 28.

Hírek

Drasztikusan csökkent a fecskék száma Magyarországon, és ha nem történik jelentős változás, akkor hazánkból 2020-ra eltűnhetnek a fecskék, pedig ők jelenthetnek biológiai védelmet a rovarok által terjesztetett betegségekkel szemben is. Az állománycsökkenés 3. legfontosabb tényezője, hogy az emberek leverik a fecskefészkeket.

Kelendőek a luxusárú rovarok

2018. szeptember 28.

Hírek

Ha luxusáron kínálják őket, kelendőbbek a rovarokból készült élelmiszerek, bár általában kétellyel és undorral fogadják az emberek a rovarokból készült ételeket – állapították meg a Berni Egyetem kutatói.