Megalakult a kormány rozsdaövezeti bizottsága

2021. május 2.

Hírek

A városokban a használaton kívüli vagy alulhasznosított, lerobbant ipari zónák jelentik az egyik legnagyobb fejlesztési lehetőséget. Kíváncsian várjuk, hogy a közpénzen rendbe tett területek vajon melyik NER lovag birodalmát gazdagítják majd potom áron.

Barnamező, rozsdaövezet

2020. július 24.

Hírek

A napokban megjelent a rozsdaövezeti törvény. A jogszabály a kormány május végén meghirdetett “rozsdaövezeti akcióprogramjának” elsődleges eleme, ezt még kormányhatározatok és későbbi kormányrendeletek fogják kiegészíteni. És legfőképp tervezett módon összehangolt lépések, amelyek az országban a felhagyott iparterületek, feleslegessé vált vasúti területek, egykori laktanyák újrahasznosítását szolgálják.

Rozsdaövezeti akcióterületek létrehozása

2020. június 09.

Helyszín: Országház Széll Kálmán terem

Sajtótájékoztatók

A Fenntartható fejlődés bizottsága az Országház Széll Kálmán termében (főemelet 64.)  2020. június 9-én (kedd) 8.30 órakor ülést tart.

Central Park épülne Budapest közepén?

2016. január 24.

Hírek

Mesterséges domb épülhet a Nyugati pályaudvar mögött. Az Állatkertig húzódó húsz hektáron különleges parkot építenének, amely felértékelné a környező városrészeket is. A terület tulajdonjogán hárman osztoznak, a költségeket most számolják.