Illúzió, hogy a turkálós vásárlással megmenthetjük a Földet

2021. szeptember 10.

Hírek

2025-től kötelező lesz külön gyűjtenünk a textilhulladékot, ám arra nincs megoldás, hogy a várhatóan a mostani mennyiség többszörösét kitevő használt ruhákkal mit tudunk majd kezdeni. Pedig lépni kell, ahogy erre a Hulladék Munkaszövetség rendes tagja, Hartay Mihály is felhívja a figyelmet!

Milyen ruhával óvhatom a bolygót?

2019. február 12.

Hírek

A futás maga az élet, a futófelszerelés viszont a cipőtől, zoknitól a fejpántig műanyagszálakból áll. Mit kell tudnunk a ruháink alapanyagáról? Mi az az elasztán, a lyocell, a fleece, Gore-tex és társaik? Mi közül választhatunk, ha környezetbarát ruházatot szeretnénk? Ebben segít a Tudatosvásárló.

A gyors divat környezeti krízist okoz

2016. szeptember 13.

Hírek

A világszerte 4000 üzlettel rendelkező H&M 2015-ben 25 milliárd dolllárnyi bevételt ért el. A ruhaipari óriás legutóbbi kampányában igyekszik rávenni vásárlóit ruháik újrahasznosítására: inkább dobják be a H&M üzletekben elhelyezett tárolókba, azért, hogy azokból új textilszálakat gyártsanak, a vásárló pedig az üzletekben beváltható kuponokat kap.

Csábító telefontöltők

2014. augusztus 16.

Hírek

Ma már minden multifunkciós – miért ne lehetne a ruhánk is az. Következzék tehát a divat és a technológia egymásra találása: jöjjenek a ruhák, amelyek a napsugarakat villamos energiává konvertálják, vagy éppen a mozgás által gerjesztett kinetikus energiát töltik fel villamos energia formájában egy „zöldenergia bankba”!

Luxus a méregtelenítés?

2014. február 18.

Hírek

A luxusruhák többségében igen, a Magyarországon gyártott termékben nem talált káros anyagot a Greenpeace.

A méregtelenítés nemcsak egy múló divat!

2014. január 23.

Hírek

Greenpeace-aktivisták ma a Burberry luxus ruhacég Andrássy úti üzlete előtt tiltakoztak az ellen, hogy a cég gyermekruhái káros kemikáliákat tartalmaztak.

Mérgező szörnyek gyermekeink ruháiban

2014. január 15.

Hírek

A Greenpeace új vizsgálata egy sor veszélyes vegyi anyagot talált vezető ruhamárkák gyermekeknek gyártott ruháiban és cipőiben: így pl. a Disney és a Burberry luxusmárka termékeiben, valamint hazai boltban árusított Adidas-gyerekruhában is.

Milyen szörnyek lakoznak gyermekeink ruhásszekrényeiben?

2014. január 14.

Helyszín: Budapest Andrássy út 37

Sajtótájékoztatók

A Greenpeace Magyarország szeretettel meghívja Önt a  Milyen szörnyek lakoznak gyermekeink ruhásszekrényeiben? című sajtóeseményére, melynek időpontja és helyszíne: 2014. január 14. kedd, 11:00 óra 1061 Budapest, VI. kerület, Andrássy út 37. szám előtti járda.

Mérgező dzsekik

2013. december 13.

Hírek

A Greenpeace vízálló outdoor ruházati termékek vegyianyag-szennyezettségét vizsgálta. 17 terméket elemezek: 15 vízálló dzsekit és két pár kesztyűt. Az összes termék tartalmazott káros perfluorozott anyagokat (PFC-ket), még a PFC-mentesként hirdetett dzseki is perfluorozott vegyülettel volt szennyezett.

Divatcégek a mérlegen: divatdiktátorok, zöldrefestők és sereghajtók

2013. november 8.

Hírek

A Greenpeace vizsgálatai során többek között Magyarországon forgalmazott ruhákban is kimutatott káros, például hormonrendszert károsító vegyi anyagokat, és többször is bebizonyította, hogy a ruhagyártó cégek tevékenysége világszerte súlyos vízszennyezésekhez járul hozzá. Meddig jutott a ruhaipar a méregtelenítésben?