A független média végnapjai?

2020. március 22.

Hírek

A koronavírus járvány elsősorban és mindenek előtt egészségügyi válságot okoz, de már most láthatóak a járulékos hatások is. Világszerte gazdasági válság van kibontakozóban, de Magyarországon a független média fennmaradása is komoly veszélybe került. Urbán Ágnes írása. 

Nem csak az a fake news, amit annak hiszel

2018. június 17.

Hírek

Beköltöztünk egy olyan evolúciós mátrixtripbe, amiben azt hisszük, az a valóság, amit a képernyőkön látunk. De ha leáll a rendszer, vajon hány ember rendelkezik az ökológiai túléléshez szükséges tudással és képességekkel?

Vonzások és választások: újságírás kampány idején Nemzetközi konferencia

2017. november 29.

Helyszín: 1092 Budapest, Ráday u. 58.

Sajtótájékoztatók

A Főszerkesztők Fóruma, a Független Médiaközpont és a Goethe Intézet 2017. november 29-én, a Goethe Intézetben (1092 Budapest, Ráday u. 58.) rendezi meg hagyományos év végi nemzetközi konferenciáját. Az esemény célja, hogy nemzetközi és hazai tapasztalatok alapján tekintse át, milyen kihívásokkal kell szembenéznie a hírmédiának választási kampányok idején.

A nyilvánosság helyzete Magyarországon

2016. november 30.

Helyszín: 1085 Budapest, Horánszky u. 6

Sajtótájékoztatók

Az Eötvös József Csoport tisztelettel meghívja Önt „A nyilvánosság helyzete Magyarországon” című rendezvényére. Vitaindító előadást tart Dudás Gergely, az index.hu főszerkesztője, és Weyer Balázs, a Főszerkesztők Fórumának elnöke.

Újabb pofon a magyar sajtószabadságnak

2016. október 27.

Hírek

Bár elsőre nem egy direkt zöld téma, de a közpénzek hűtlen kezelése sok területre kihatással van. Egyre kevesebb a kormány mutyijait bemutató felület. A Népszabadság likvidálása csak egy láncszem. A rendőrség nemrég kihallgatta a Figyelő újságíróját. A Magyar Nemzeti Bank kezdeményezte az eljárást: üzleti titok megsértését hangoztatják. A sajtószabadságot nem tisztelő, autokratikus államoknak a lényegi… Tovább »

A Greenfo is kiáll a sajtószabadság mellett

2016. október 9.

Hírek

A Greenfo ezúton fejezi ki szolidaritását a Népszabadság munkatársaival. Továbbra is hiszünk a magyar sajtó Alaptörvényben rögzített szabadságában és sokszínűségében. Csatlakozva az Átlátszóhoz, mi is felajánlunk zöld témákban publikációs felületet a kollégáknak.

Orbánék végleg kifogták a szelet – írta a ma felfüggesztett Népszabadság

2016. október 8.

Hírek

A kormány úgy látja, a szélenergiának nincs helye a magyar energiarendszerben – nyilatkozta a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a Népszabadságnak. Csepreghy Nándor szerint az Országgyűlés által holnapután, hétfőn tárgyalandó törvénymódosítás mögött átgondolt kormányzati stratégia áll, szemlézte a mai lapot az MTI. Ma felfüggesztették a Népszabadság nyomtatott és webws kiadását.