Az agrártárca lufi álomvilága

2017. október 20.

Hírek

Az Alkotmánybíróság eheti döntése az állami földek értékesítéséről sokféleképpen értelmezhető, de az bizonyos: természetvédelmi szempontból meghatározó, megalapozó jellegű döntés született. Ezeket a határozatokat tanítani fogják az egyetemek, a hazai környezetjog részévé válnak és a jövő természetvédelmi jogalkotására érdemi hatással lesznek. Az AB alapvető fontosságú üzeneteket fogalmazott meg hazánk biológiai sokfélesége megőrzésének alkotmányos kötelezettségeiről és a… Tovább »

Elindult a Mosoni-Duna vízszint-visszaállítási projekt

2017. június 26.

Hírek

A Mosoni-Duna torkolati szakaszának vízszint-visszaállítását szolgáló projekt elindult, ajánlattételi szakaszban van a kivitelező kiválasztására vonatkozó feltételes közbeszerzési eljárás – közölte Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára képviselői kérdésre adott írásos válaszában ma a parlament honlapján.

Senki ne dumáljon bele a villaépítésbe!

2017. február 27.

Hírek

Az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottság kormánypárti tagjai ma támogatták az engedély nélküli villaépítési törvénytervezetet. Az új eljárásban sem a szomszédoknak, sem településnek nem lesz beleszólási lehetősége a 300 m2 feletti villaépítésbe, és nem kell, hogy érvényesüljenek környezet- és természetvédelmi szempontok.

Magyarország energetikai jövőképe – zöld szemmel

2016. december 29.

Hírek

Napelemadó és szélenergia stop. Az év végén érdemes újra elgondolkodni azon, hogy miközben a világ a környezetbarát megújulók felé vált, Magyarország a zsákutcás atomenergia orosz gyarmati kiszolgáltatottság vonalán adósítja el még unokáinkat is.

Védjük a fákat a törvény erejével!

2016. november 11.

Hírek

Ma a kormánypártok nem támogatták a parlamentben Sallai R. Benedek zöldfelületek védelmével összefüggő törvénymódosító indítványát, így elvérzett a parkvédő javaslat.

A kormányban már senkit nem érdekel hazánk környezeti állapota

2016. október 9.

Hírek

Sallai R. Benedek, az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának elnöke személyes találkozót kért Áder János köztársasági elnöktől. Egyeztetést kezdeményezett hazánk legégetőbb környezet- és természetvédelmi problémáiról, beleértve a budapesti zöldfelületek ügyét is. Választ nem kapott.

Már a földalatti birodalmát építi a Fidesz holdudvara

2016. szeptember 25.

Hírek

Az LMP-s politikus Sallai R. Benedek szerint a kormány szétverte a környezet- és természetvédelem rendszerét, a nemzeti parkok pedig alacsony bérleti díjért engedik át üzleti vállalkozásoknak a vagyonkezelésükbe tartozó területeket már a föld alatt is.

Erre mit lép Áder János?

2016. szeptember 10.

Hírek

“Kérem, legyen az a zöld köztársasági elnök, akire a magyar emberek itthon is számíthatnak, ha környezeti állapotunk védelme, környezet- és egészségbiztonságunk, valamint természeti értékeink kerülnek veszélybe.” A Fenntartható fejlődés bizottságának elnöke, Sallai Róbert Benedek nyílt levelet írt a magát zöldnek pozicionáló köztársasági elnöknek.

Az LMP politikusa börtönbe küldené az államtitkárt

2016. május 2.

Hírek

Sallai R. Benedek szerint nem öncélúan kávézgatott Bitay államtitkár Mészáros Lőrinccel, hanem bűncselekményt készítettek elő. A képviselő több hasonló ügyről tud, ezért feljelentést tesz.

GMO ügyben a Fidesz Alaptörvénye annyit sem ér, mint a papír, amire írták

2016. április 25.

Hírek

Azon a napon, amikor a Fidesz az Alaptörvénye kihirdetésének ötödik évfordulóját ünnepli, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) GMO-val fertőzött kukoricát talált a közvetlenül emberi fogyasztásra szánt csemege- és pattogatni való kukorica vetőmag tételekben.