Húsz éve láthatóak óriáspandák a bécsi állatkertben

2023. március 15.

Hírek

Húsz éve 2003. március 14-én érkeztek meg az óriáspandák a Schönbrunni Állatkertbe. Yang Yang és Long Hui a veszélyeztetett faj megőrzését célzó kutatási együttműködés keretében lettek a bécsi állatkert lakói. Az óriáspandák a mai napig a Kínai Népköztársaság tulajdonát képezik.

Új garnélafajt fedeztek fel a bécsi állatkertben

2021. június 18.

Hírek

Tudományos szenzációt jelentett be a Schönbrunni Állatkert: az egyik akváriumukban élő garnélák egy eddig még nem beazonosított fajhoz tartoznak. A Heteromysis schoenbrunnensisnek elnevezett faj példányai valószínűleg húsz évvel ezelőtt, potyautasként érkeztek Bécsbe.

Egy elbűvölő kiselefánttal gyarapodott a Schönbrunni állatkert

2019. július 16.

Hírek

július 13-án hajnalban 2 órakor megszületett Numbi, a 27 éves elefánt nőstény kölyke a bécsi állatkertben. Már hetek óta éjszakai műszakot vállaltak a bécsi állatkertben az állatgondozók, hogy figyelemmel tudják követni a szülés minden pillanatát.

Bécsi koalának bécsi reggeli

2018. szeptember 30.

Hírek

Frissen szedett, helyben termesztett eukaliptusszal gazdagodott Wirri Wirri, a Schönbrunni Állatkert koalájának étrendje. Az állatkert ugyanis saját eukaliptusz-ültetvényt hozott létre, hogy ne függjenek annyira az angliai szállítmányoktól.

Királykolobusz-bébi született Bécsben

2018. március 18.

Hírek

Új kis és nagy majmokkal gazdagodott a bécsi állatkert. Március elején nemcsak egy új majomcsalád, a fehérarcú sátánmajmok három hím egyede költözött be a Schönbrunni Állatkert majomházába, hanem megszületett Togo is, a királykolobuszok legkisebb csemetéje.

Bécs a vízilovakkal van

2017. szeptember 3.

Hírek

Jövő nyáron már új medencében csobbanhatnak a bécsi állatkert vízilovai, amely betonteknő helyett egy természetes tóhoz hasonlít majd. Az átalakítási munkák novemberben kezdődnek és 2,6 millió euróba kerülnek.

Májustól újra láthatók zsiráfok a Schönbrunni Állatkertben

2017. április 18.

Hírek

A rotterdami állatkertből érkező Fleur és Sofie lesznek a Schönbrunni Állatkert felújított zsiráfkifutójának első lakói. Az épületet májusban járhatja be először a nagyközönség: Napelemes télikert, tágasabb belső és külső kifutó valamint speciális egészségügyi állomás áll majd a hosszúnyakúak rendelkezésére.

Visszaküldik Kínába a bécsben kitömött pandát

2017. február 8.

Hírek

A világ összes óriáspandája Kína tulajdonát képezi, pl. a külföldi állatkerteknek kölcsönadott példányok, és az elpusztultak is, ezért kitömve, jövőre adják vissza Kínának Long Huit, a bécsi állatkertben decemberben műtét közben elpusztult hím óriáspandát, öt természetes úton fogant panda apját, a schönbrunni intézmény látogatóinak kedvencét.