Visszalépés az USA környezetvédelmében

2019. március 1.

Hírek

AZ amerikai szenátus tegnap délután megszavazta Donald Trump elnök jelöltjét, Andrew Wheeler lobbistát a környezetvédelmi hivatal (EPA) élére. A szenátus 52:47 arányban támogatta a jelöltet, aki a Barack Obama kormányzata idején hozott környezetvédelmi intézkedések leállításán dolgozik.

Az USA klímaváltozás elleni harcát a környezetvédelem vezetője gáncsolja

2017. október 15.

Hírek

Az elmúlt napokban Scott Pruitt vezető szereplő volt az amerikai médiában, miután hivatalosan is javasolta az Obama-kormányzat egyik legjelentősebb környezetvédelmi intézkedésének visszavonását. A 2015-ben véglegesített Tiszta Energia Tervet azért hozták létre, hogy csökkentse a globális klímaváltozás negatív hatásait.

A Trump-kormány újabb öngyilkos lépése

2017. október 11.

Hírek

A Trump-kormány hivatalosan is javaslatot tett elődje Tiszta Energia nevű környezetvédelmi programjának visszavonására. A szövetségi környezetvédelmi ügynökség (EPA) vezetője, Scott Pruitt tegnap aláírta azt a kongresszusnak küldött javaslatot, amelyben azzal érvel, hogy a 2015-ben, az akkori elnök, Barack Obama által elnöki rendelettel életre hívott Tiszta Energia nevű környezetvédelmi programot vissza kell vonni.

Trump eljelentéktelenítheti a klímaváltozásról készült jelentést

2017. augusztus 10.

Hírek

A washingtoni kormányzat által felkért tudósok attól tartanak, hogy Donald Trump elnök eljelentékteleníti a klímaváltozásról készült jelentésüket – írta a The New York Times című lap. A jelentés ugyan még nem került nyilvánosságra – most terjesztik ugyanis a kormányzat elé -, ám a lap előzetesen részleteket közölt belőle.

Klímaegyezmény – a világ összezár Trump ellen

2017. június 4.

Hírek

Szokatlan egység kezd kialakulni a világban azt követően, hogy Donald Trump amerikai elnök bejelentette: a szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséről szóló 2015-ös párizsi ENSZ-egyezmény káros az USA gazdaságának, így visszavonja az egyezményhez való csatlakozásról szóló döntését.

A fosszilis Trump sem állíthatja meg a zöld forradalmat

2017. március 16.

Hírek

Kiszivárogtak a Trump-adminisztráció első tervezett ökológiai intézkedései, melyek hamarosan kinyírnák Obama klímapolitikáját. Menesztené az állami alkalmazású klimatológusokat, 30–42 %-kal csökkentené közel 40 zöld program büdzséjét. De a magánszektorra ez nem hat kedvezőtlenül: a befektetők már nem futamodnak meg a zöld gazdaság finanszírozásától. Hiába Trump ígéretei, sötétek a szénágazat kilátásai.

Szembe megy a tényekkel Trump zöld hivatalvezetője

2017. március 10.

Hírek

A szén-dioxid-kibocsátás nem meghatározó tényezője a globális klímaváltozásnak – mondta egy tévéinterjúban Scott Pruitt, az amerikai környezetvédelmi hivatal (EPA) új vezetője.

Trump főzöld emberének olajfoltos a múltja

2017. február 23.

Hírek

Beigazolódott a zöldek félelme: az amerikai Környezetvédelmi Hivatal (EPA) új vezetője olaj- és gázcégeknek dolgozott. A klímaszkepticizmusáról ismert Scott Pruitt már oklahomai főügyészként is részt vett az EPA elleni perekben, összesen tizennégyszer perelte be a környezetvédelmi szervezetet.

Antizöld vezető a környezetvédelem élén?

2016. december 9.

Hírek

Donald Trump, megválasztott amerikai elnök a fosszilis energiaforrások hívét nevezi ki a szövetségi környezetvédelmi hivatal (EPA) vezetőjének. Az oklahomai Scott Pruitt a leköszönő elnök, Barack Obama környezetvédelmi politikájának bírálójaként ismert.