Brutál videó a barbár japán bálnavadászokról

2017. november 28.

Hírek

Közzétette azt a japán bálnavadászatról készült véres felvételt a Sea Shepherd nemzetközi aktivista szervezet ausztrál szárnya, amelyért öt évig folytattak harcot a bíróságon, küzdve az ausztrál kormány és annak cenzúrája ellen.

A Homo sapiens szégyene ez az értelmetlen mészárlás is

2015. november 6.

Hírek

A Feröer-szigeteken zajló barbár delfinmészárlás – melyet a helyiek grind-nek, grindadráp-nak neveznek – évek óta Európa szégyeneként szerepel a köztudatban. A hús és a gyilkos ösztön mérgező.

Ismét gömbölyűfejű delfineket mészároltak

2015. június 10.

Hírek

A hagyományos delfinvadászat kezdetén 125-150 gömbölyűfejű delfint öltek meg szombaton az Atlanti-óceán északi részén fekvő, Dániához tartozó Feröer-szigeteken.

Részben betiltották a japán bálnavadászatot

2014. április 5.

Hírek

Rendkívülinek számító döntést hozott a héten a hágai Nemzetközi Bíróság: 12:4 arányban elítélte Japánt a tudományos célúnak beállított bálnavadászata miatt, és eltiltotta ennek folytatásától. A szigetország halászai az utóbbi 20 évben több ezer bálnát vadásztak le ilyen ürüggyel.

Környezetvédőkre támadtak a bálnavadászok

2014. február 3.

Hírek

A japán bálnavadász-flotta a Sea Shepherd hajóira támadt, az egyiken egy magyar nő is volt. Kristóf Veronika beszámolója szerint “a szigonyágyús hajók veszélyes manővereket hajtottak végre hajóink előtt körözve, alkalmanként 3-5 méterre megközelítve minket.”

Startol a déltengeri bálnacsata

2013. december 22.

Hírek

Felderítő repülőgépet küld az ausztrál kormány a Déli-óceán fölé, hogy megfigyeljék a japán bálnavadász flotta mozgását – idézte Greg Hunt környezetvédelmi minisztert a BBC. Az ausztrál hatóságok azt remélik, hogy idén sikerül megakadályozniuk a környezetvédők és a bálnavadászok közt évről-évre kialakuló, életveszélyes helyzeteket eredményező konfliktusokat.

A zéró tolerancia hadművelet

2013. augusztus 11.

Hírek

A Sea Shepherd (a „Tenger Pásztorai”) 2012–2013-as antarktiszi bálnavédelmi akciója még azelőtt elkezdődött, hogy elnevezhették volna. 2012 májusában ugyanis a frankfurti repülőtéren letartóztatták a mozgalom vezetőjét, Paul Watson kapitányt.

Minden idők legrosszabb japán bálnavadász szezonja

2013. április 5.

Hírek

Eddigi legcsekélyebb fogásával tér vissza Japánba a szigetország bálnavadászflottája az idei halászati szezon zárásával, miután a Sea Shepherd környezetvédő szervezet folyamatosan akadályozta a szigetország hajóit az antarktiszi vizeken.