5 apró változtatás, amivel már ma tehetünk környezetünk védelme érdekében

2023. január 27.

Hírek

A mai modern társadalmakra jellemző a túlhasználat, túlfogyasztás – ezek a szokások vezetnek ahhoz, hogy a Föld készletei kimerülőben vannak. Talán még idejében felismertük ezt a problémát, de fontos, hogy minél előbb tegyünk is ellene. Ehhez gyűjtöttünk most össze öt olyan tippet, amivel környezettudatosabbá és fenntarthatóbbá tehetjük a mindennapjainkat.

Ezeket a lépéseket betartva megóvhatjuk Földünket!

2021. június 25.

Hírek

A mai, felgyorsult, modern világban sajnos kevés ember prioritás listáján élvez dobogós helyet a Föld megóvása. Tele vannak a hírek azzal, hogy jelenleg milyen pusztításon megy keresztül a bolygó, amin élünk. Pillanatnyilag – habár hatalmas a baj – nem egy visszafordíthatatlan állapotról beszélünk.

Egy ruha élete – fenntartható innovációk a divatiparban

2020. február 25.

Hírek

Sokkoló, de igaz: évente 60 millió tonna ruhát gyártanak világszerte. Ennek tükrében már a legkisebb, a divatipar fenntarthatóbbá tételét célzó változtatások is jelentősek lehetnek. Élelmiszer hulladékból természetes ruhafesték, mesterséges intelligencia, 3D szkennelés és zero waste, second hand megoldások.

Zsibi mindörökké: 3 éves a bécsi köztisztaságiak használtcikk-kereskedése

2018. szeptember 12.

Hírek

A napokban ünnepelte harmadik születésnapját a bécsi köztisztasági vállalat használtcikk-kereskedése, az 48er-Tandler. A különleges régiségkereskedésnek már 400 ezer látogatója volt, a bevételéből hajléktalanszállót, állatmenhelyet és menekülteket segítő szervezetet támogatnak.

Second Handben vásárolni nem szégyen, sőt!

2016. augusztus 2.

Hírek

20 millió tonna textilhulladék keletkezik évente Magyarországon melynek a fele mesterséges anyagokat tartalmaz, így egyáltalán nem, vagy nagyon nehezen bomlanak le a környezetben. Ruhavásárlás okosan.

Mire jó a second hand informatika?

2011. június 21.

Hírek

Múlt héten tartották meg a SECOND HAND IT = Több mint alternatíva! konferenciát a használt szoftver- és hardver kereskedelem jogi feltételeiről, valamint a remarketinghez kapcsolódó előnyökről és a karbonpiac IT szektort érintő környezetvédelmi és gazdasági lehetőségeiről.